Vijesti
Politika
Željka Cvijanović
Dijalog je moj politički moto
28.03.2014. 12:00
Izvor: mojevijesti.ba
Dijalog je moj politički moto
Predsjednici Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović sinoć je, na svečanosti u Mostaru, uručena nagrada 'Večernjakov pečat', za međupolitički dijalog, kao najtolerantnijoj osobi među političarima, koju dodjeljuje 'Večernji list', izdanje za BiH.
Zahvaljujući na nagradi, Cvijanović je izjavila da biti prva žena premijer u Bosni i Hercegovini, na bilo kojem nivou vlasti, predstavlja izazov, saopćeno je iz entitetske vlade.
Ocijenila je proteklu godinu kao izazovnu i istakla da je dijalog njen politički moto.
'Dijalog ima svoje dvije faze, da uporno i dugo razgovaramo, ali i onda kada se ne složite sa sagovornikom, da ostavite vrata odškrinuta. Ja sam ih uvijek ostavljala odškrinutim i to je razlog zbog čega sam predložena za ovu nagradu' - rekla je Cvijanović.
Ona je podsjetila da je Vlada u proteklom periodu povećala plaće zaposlenima sa srednjom i nižom stručnom spremom, pokazujući da se, kako je rekla, mora intervenisati tamo gdje su potrebe najveće, saopćeno je iz entitetske vlade.
Istakla je da je veoma zadovoljna i činjenicom da je Vlada RS-a u proteklom periodu povećala i penzije, što se desilo prvi put u čitavom nizu godina.
U proteklih godinu dana, Vlada je, kaže, intenzivno radila, ne samo na očuvanju, nego i na oživljavanju radnih mjesta.
'Zadovoljna sam što je Vlada na čijem sam čelu uspjela da vrati na privrednu mapu RS, a to znači i BiH, neke privredne subjekte, koji su apsolutno bili izgubili perspektivu, i na taj način zaštitila više od 2.500 radnih mjesta' - rekla je entitetska premijerka.