Vijesti
Žuta štampa
Treća u roku od pet mjeseci
Haris Dubica osvojio još jednu nagradu u Švicarskoj
31.03.2014. 12:00
Izvor: avaz.ba
Haris Dubica osvojio još jednu nagradu u Švicarskoj
Naš režiser Haris Dubica je u roku od pet mjeseci osvojio i treću nagradu u Švicarskoj.
U oktobru je dobio nagradu ``Shhmaa`` u Cirihu za spot godine u hip hopu 2013, u Januaru pobijedio je i na 49. Solothurn Film festivalu u kategoriji Upcoming Video sa istim spotom. Takmičio se sa 220 švicarskih muzičkih spotova za nagradu spot godine, a izabrano je najboljih pet, među kojim je i Harisov spot za švicarsku hip hop grupu ``Uslender Production`` za pjesmu ``Würsch sie?``. Novčana nagrada je iznosila 1000 švicarskih franaka.
Tako je ušao u Finale koje je takodjer pobijedio i to sa nevjerovatnih četiri puta više glasova od drugog plasiranog. Tako je Haris uspio sa prvim spotom za švicarsko tržište da osvojio prestižnu nagradu "spot godine" u Švicarskoj.
Novčana nagrada je iznosila 5000 švicarskih franaka. Dodijela je bila u švicarskom gradu Lausanne, a uz to morao se i na muzickom festivalu M4Music u Cirihu zahvaliti publici koja je glavni organizator te manifestacije. Kada su Harisa upitali da li će sa novcem koji je pobijedio producirati neki novi spot odgovorio im je: "Ne, ja idem sa ovim novcem u Brazil da navijam za moju Bosnu."