Vijesti
Politika
Sarajevo
Danas sjednica Vijeća ministara BiH
16.04.2014. 12:00
Izvor: mojevijesti.ba
Danas sjednica Vijeća ministara BiH
Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine zakazana je za danas, a na dnevnom redu je Nacrt zakona o dopuni Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine kojeg je predložilo Ministarstvo pravde BiH.
Vijeće ministara BiH trebalo bi danas razmatrati Nacrt zakona o plaćama i naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou BiH te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH na prijedlog Ministarstva pravde BiH.
Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH te Nacrt sporazuma o grantu IPA EK (Projekt zaštite kvaliteta voda: Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda Mostar) između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj što je preložilo Ministarstvo finansija i trezora BiH također je na dnevnom redu današnje sjednice.
Bit će razmatrano i nekoliko nacrta odluka o ratifikaciji međunarodnih ugovora te Prijedlog odluke o visini plaća i naknada po osnovu rada direktora i zaposlenih u Jedinici za realizaciju projekta što je prijedlog Ministarstva pravde BiH.
Na prijedlog Direkcije za evropske integracije bit će razmatrana i informacija o održavanju sedmog plenarnog sastanka Strukturiranog dijaloga o pravosuđu planiranog za 29. aprila u Briselu.