Vijesti
Žuta štampa
Severina demantira vjenčanje u Konjicu
22.04.2014. 12:00
Izvor: Avaz.ba
Severina demantira vjenčanje u Konjicu
Popularna hrvatska pjevačica Severina Vučković u junu uplovljava u bračne vode, a vjenčanje će biti upriličeno u Konjicu! Njen izabranik, kako saznaje "Dnevni avaz", jedan je od najbogatijih Hrvata, biznismen Luka Rajić (50), porijeklom upravo iz Konjica, s kojim je, kako su dosad prenosili brojni hrvatski i srbijanski tabloidi, u romantičnoj vezi od januara ove godine.

Meteorski uspon
Inače, Rajić je ostvario meteorski uspon u periodu od dvadesetak godina - bio je vozač kamiona u kompaniji "Dukat", zatim trgovac cementom, automobilima, da bi postao "hrvatski kralj mlijeka" i većinski vlasnik "Dukata", čije se bogatstvo procjenjuje na 400 miliona eura. "Dukat" je zatim prodao francuskom "Lactalisu", ostvarivši dobit od 280 miliona eura.
Rajić je već bio oženjen kćerkom bogatog farmaceuta i ekonomisticom Bornom, s kojom se razveo 2006. godine, a s kojom ima troje djece Bornu, Luku i Frana. U tom periodu sa suprugom je živio u Švicarskoj, gdje je kupio i malu fabriku čokolade "Favarger". Nakon razvoda, oboje su nastavili živjeti u Ženevi, a 2011. godine u Popovački kod Siska otvorio je fabriku generičkih lijekova "PharmaS" te trenutno živi na relaciji Hrvatska - Švicarska.

Negirali vezu
U svojim ranijim izjavama za medije Rajić je opovrgavao navode da je u vezi sa Severinom, ali, kako tvrdi naš izvor, ta ljubav traje već neko vrijeme te će biti krunisana u njegovom rodnom Konjicu. Severinin menadžer Tomislav Petrović u izjavi za "Avaz" također je negirao romansu pjevačice i Rajića.
- Severina je nekoliko puta demantirala te informacije. Bilo bi glupo, ukoliko bi veza s Rajićem postojala, da, jednostavno, ne prizna cijelu priču - kazao je Petrović.
Severina je 2010. raskinula zaruke sa srbijanskim biznismenom Milanom Popovićem, s kojim ima sina Aleksandra.

Sin Aleksandar s ocem za Vaskrs
Severinin sin Aleksandar vaskršnje blagdane proveo je s ocem Milanom Popovićem, bivšim nevjenčanim suprugom pjevačice.
Srbijanski biznismen i popularna hrvatska pjevačica doskora su vodili višemjesečnu parnicu pred sudom u Zagrebu. Presuda je donesena sredinom marta, kad je odlučeno da Popović plaća alimentaciju od 2.000 eura mjesečno i da svoje dijete može viđati van Hrvatske dva puta mjesečno.