Vijesti
Žuta štampa
Demofest odabrao 35 takmičarskih demo bendova
Rambo, Gobac i Kebra biraju najbolje
25.06.2014. 12:00
Izvor: avaz.ba
Rambo, Gobac i Kebra biraju najbolje
Banjalučki muzički festival Demofest odabrao je 35 demo bendova, koji će se takmičiti za prestižne nagrade od 17. do 19. jula na tvrđavi Kastel.
- Izvođače je odabrao šestočlani žiri, a prve dvije takmičarske večeri nastupit će 18, odnosno 17 sastava. Šansu da se u velikom finalu ponovo pokažu u najboljem svjetlu i tako pokušaju završiti među najbolja tri od 35 imat će svega deset bendova s najviše osvojenih bodova - kaže Brankica Stojanović, portparol Demofesta.
Članovi žirija su Rambo Amadeus, Davor Gobac, Branislav Babić Kebra, Dušan Jevtović, Zoran Marković Zonjo te Brankica Janković.
- Trećeplasirani takmičar osvojit će binsku opremu u vrijednosti od 2.000 eura, vicešampion 3.000 eura za binsku opremu, a najbolji demo bend čeka 5.000 eura, što uključuje i nagradu profesionalnog snimanja albuma i videospot u MTV produkciji. Najbolji basista festivala bit će nagrađen instrumentom, dok će najbolji bubnjar dobiti doboš za svoj set. Najperspektivnijem banjalučkom sastavu bit će uručeno 1.000 eura - poručuju iz Demofesta, a svi programski sadržaji bit će besplatni.