Vijesti
Žuta štampa
O novom spotu i privatnom životu
Halid Bešlić: Snaha će roditi blizance, unuka će se zvati Lamija
03.07.2014. 12:00
Izvor: avaz.ba
Halid Bešlić: Snaha će roditi blizance, unuka će se zvati Lamija
Halid Bešlić u narednom periodu reducirat će nastupe, jer želi što više vremena provoditi s porodicom - suprugom Sejdom, sinom Dinom i snahom Mahirom, koja bi se trebala uskoro poroditi.
Nekoliko dana
- S nestrpljenjem očekujemo unuke. To će biti najsretniji dan u porodici Bešlić. Mahira će nas najviše obradovati. Moji unuci, jer će snaha roditi blizance, već imaju spremnu sobu. Dinina i Mahirina kćerkica će se zvati Lamija, dok se još nisu odlučili za ime sina. Najbitnije je da snaha i bebe budu zdravi i da porod prođe bez problema - s osmijehom govori veoma raspoloženi Halid.
Naravno, rođenje unuka naša muzička zvijezda želi proslaviti na pravi način.
- Bit će to fešta za moje brojne prijatelje. S obzirom na to da imam veliki broj dragih ljudi, možda ćemo morati slaviti i nekoliko dana. Naravno, bit će tu dosta kolega i muzičara iz cijelog regiona - kaže Halid, koji dodaje da će za Bajram pjevati u diskoteci "Falco" u Brčkom.
Kruna karijere
Za avgust Bešlić planira i snimanje spota za kompoziciju "Romanija", kako se zove i njegov posljednji album.
- To je pjesma koja je odmah postala veliki hit. U avgustu se nadamo da će vrijeme biti dobro i da ćemo uraditi odličan videozapis - nastavlja Bešlić.
Halid ističe da je imao nekoliko ponuda za veće nastupe u glavnom gradu BiH, ali ih je odbio.
- U Sarajevu neću praviti veliku priču za još najmanje dvije godine. Mislim da treba proći dosta vremena da bih ponovo napravio spektakl za vjernu publiku u bh. prijestonici. Koševo je bilo kruna moje karijere i nikada više neću pjevati na najvećem stadionu u BiH. U budućnosti ću raditi samo koncerte u Zetri ili Skenderiji - kaže naša Muzička zvijezda.
Vaha je napravio čudo
Ponedjeljak navečer Halid je proveo gledajući utakmicu između Njemačke i Alžira i na kraju je bio veoma tužan što njegov veliki prijatelj Vahid Halilhodžić nije uspio izbaciti "Elf".
- Kako je BiH završila takmičenje u grupnoj fazi, navijao sam za Alžir. Nisam mogao vjerovao da će Vaha i njegove "Pustinjske lisice" pružiti onakav otpor. Nijemci su reprezentacija koja ulijeva strahopoštovanje i pobijedili su zahvaljujući boljoj fizičkoj spremi. Činilo mi se da mogu odigrati još jednu utakmicu. Vaha je s Alžirom napravio čudo. Volio bih ga vidjeti na klupi "Zmajeva" - kaže Bešlić, koji dodaje da je i Safet Sušić napravio dobar rezultat s bh. reprezentacijom.