Vijesti
Politika
Milorad Dodik
Borba za nezavisnost je zadatak novog člana Predsjedništva
04.07.2014. 12:00
Izvor: mojevijesti.ba
Borba za nezavisnost je zadatak novog člana Predsjedništva
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je sinoć da će kandidat ove stranke i koalicionih partnera za člana Predsjedništva BiH na oktobarskim izborima biti poznat u ponedjeljak ili utorak.
"Zadatak novog člana Predsjedništva BiH, koga ćemo predložiti, biće da se bori za autonomiju i nezavisnost Republike Srpske", istakao je Dodik u Gradišci, gdje je prisustvovao Prvom festivalu Mladih socijaldemokrata.
Dodik je rekao da će to biti najkompetentnija ličnost, jer su zadaci člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske veoma kompleksni i važni.
"To mora biti snažna i pouzdana ličnost i napravićemo pravi izbor", naglasio je Dodik.
Dodik je najavio da će SNSD istaći svoje kandidate i za izbore u gotovo svim kantonima u BiH, pa čak i tamo gdje ova stranka nema brojno članstvo.
Dodik uručio 100 članskih kartica
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik uručio je u Gradišci 100 članskih kartica mladim članovima ove stranke.
Dodik je na Prvom festivalu mladosti rekao da mladost u Gradišci daje jasnu poruku da će SNSD pobijediti na svim poljima na predstojećim oktobarskim izborima.
"Ova mladost, mladi umjetnici i učesnici škole lokalne demokratije ulivaju nam veliki optimizam. Pobijedićemo na svim poljima ubjedljivo i sa koalicionim partnerima formirati jaku i stabilnu vlast", poručio je Dodik.
Lider SNSD-a rekao je da je Prvi festival mladosti, odnosno festival Mladih socijaldemokrata, jedan od najljepših događaja kojima je prisustvovao u posljednje vrijeme.
"Zašto ovakve stvari ne prezentuju svjetski mediji. Oni to ne žele jer je njihova metodologija rada kultura zaborava i prikazivanje ružnih slika. Kao da u Velikoj Britaniji nema beskućnika i problema", dodao je Dodik.
Predsjednik SNSD-a poručio je da Republiku Srpsku neće pokolebati težak period, koji je nastupio kao posljedica katastrofalnih majskih poplava.
"Želim da vam saopštim da ćemo dobiti pomoć Ruske Federacije. Ono što slijedi jesu reforme obrazovanja i rada. Za sve to nam je potreban entuzijazam, a mladi ljudi ga imaju. Pokazali su to i večeras u Gradišci", naglasio je Dodik.
Osim 100 novih članskih karata SNSD-a, na večerašnjoj svečanoj akademiji dodijeljena su i priznanja polaznicima Škole lokalne demokratije, koja je trajala tri mjeseca. Uručene su i nagrade za omladinski podvig godine, mladog preduzetnika godine i mladog socijaldemokratu godine.
Organizator Prvog festivala mladosti, čiji je cilj promocija mladih talenata, uspješnih pojedinaca i novih mladih članova SNSD-a, bila je Opštinska organizacija Mladih socijaldemokrata iz Gradiške.