Vijesti
Politika
SBiH gubi članove
Omer Vatrić prešao u SDP, stranku napustilo više političara
07.07.2014. 12:00
Izvor: mojevijesti.ba
Omer Vatrić prešao u SDP, stranku napustilo više političara
Omer Vatrić, šef poslaničkog kluba Stranke za Bosnu i Hercegovinu u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine naputio je svoju stranku i prešao u SDP, saznaje novinska agencija Patria.
Vatrić se navodno već našao na kanidatskim listama SDP-a, ali ovu informaciju za sada Vatrić nije mogao potvrditi.
"Istina je da sam istupio iz SBiH, ali i gotovo cijelo kantonalno rukovodstvo u Sarajevu. Jednostavno smanjen je prostor za djelovanje ljudi koji su u stranci i nije to više onaj koncept koji je zagovarao Haris Silajdžić, osnivač stranke", kazao je Vatrić, dodajući da ne zna još uvijek da li se na nalazi na listama SDP-a.
Ovakve infomacije čuo je i Beriz Belkić, zastupnik SBiH u Predstavničkom domu PSBiH, ali nije želio previše govoriti o raspianju kadrova unutar SBiH.
"Čuo sam sve što i vi, ali sa sigurnošću ne mogu ništa potvrditi", kazao je Belkić.
Nezadovoljstvo radom u stranci članstvo je iskazalo na taj način da su se jednostavno isključili iz stranke. Vatrić, pak, vjeruje da bi sitaucija bila drugačija da se na čelo stranke vratio Haris Silajdžić, o čemu je bilo govora i zahtjeva članstva.
"Da je Silajdžić došao nazad sve bi bilo drugačije, ovako teško da se nešto može očekivati više od ovoga što je ostalo. Nije to više to", dodao je Vatrić.