Vijesti
Žuta štampa
Skandal u Srebreniku
Pobjedniku 'Zvezde Granda' zabranjen doček pored spomenika poginulim borcima?
08.07.2014. 12:00
Izvor: mojevijesti.ba
Pobjedniku 'Zvezde Granda' zabranjen doček pored spomenika poginulim borcima?
Veliki skandal potresa Srebrenik, a razlog je doček pobjednika najnovije sezone srbijanskog muzičkog šoua “Zvezde Granda” Mirze Selimovića u rodnom gradu!
Doček je planiran za danas, u utorak 08.07.2014 na gradskom trgu u Srebreniku, a zakazani pobjednički koncert, kao onaj što je imao i njegov prethodnik Amar Gile, ovogodišnji pobjednik bi trebao imati 5. 8. ove godine.
Međutim, bina koja je juče postavljena na trgu jučer je vraćena ispred Doma kulture, gdje će izgleda najvjerovatnije biti održan doček.
Navodno je u Općini Srebrenik veteransko udruženje zabranilo da se doček organizuje na trgu ispred spomenika poginulim borcima.
Reakcije su različite. Dok neki odobravaju izmještanje pozornice, drugi kažu da su primjedbe licemjerne – i da je već bilo različitih zabavnih sadržaja pored spomenika, uključujući i one kad su dolazili gosti iz drugih država, te se vrlo rijetko mogu vidjeti oni koji su protestovali zbog Mirzinog dočeka kako odaju počast poginulim borcima – osim kad snima televizija i kad su u pitanju godišnjice.