Vijesti
Politika
Zašto je Tužilaštvo BiH reagovalo 'brzinom munje' samo u slučaju Radončića?
17.07.2014. 12:00
Izvor: Moje Vijesti
Zašto je Tužilaštvo BiH reagovalo 'brzinom munje' samo u slučaju Radončića?
Nakon što je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine saopćilo kako ne vodi istragu protiv Fahrudina Radončića, predsjednika Saveza za bolju budućnosti, a nakon što je tužilac Specijalnog tužilaštva u Prištini spomenuo njegovo ime u procesu protiv Nasera Keljmendija koji se vodi na Kosovu oglasio se i Šemsudin Mehmedović, poslanik u Predstavničkom domu PSBiH kazavši za NAP da je evidentno da je Tužilaštvo BiH reagiralo brzinom munje.
"Tužilaštvo kao jedna veoma važna vlast u BiH treba da bude nezavisna i profesionalan i u funkciji građana BiH kako bi ih zaštitili od svih kriminalnih pošasti. Kada je riječ o konkretnom slučaju ne znam da li se vodi krivični psotupak ili ne, ali je očigledno da je Tužilaštvo BiH brzinom munje krenulo da izda saopćenje, zbog čega i kako sigurno oni znaju" – kaže Mehmedović.
On dalje napominje da je u svakom slučaju sve aktivnosti koje se budu vodile i za članove Predsjedništva treba posmatrati kroz naočare predizborne kampanje.
"Svega će biti, stoga čovjek mora biti pribran i svjestan da su izbori" – dodao je Mehmedović.
Dopis o tome kako se ne sprovodi istraga protiv Radončića potpisao je glavni tužilac Goran Salihović, a koji je medijima dostavio SBB – Fahrudin Radončić.