Vijesti
Žuta štampa
Od ljetnih svirki nemamo zarade
17.07.2014. 12:00
Izvor: Avaz.ba
Od ljetnih svirki nemamo zarade
Članovi sarajevskog benda "Letu štuke" pakuju kofere za mini turneju na kojoj će od 22. do 26. jula održati koncerte u Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj.

Deset godina
Nakon nastupa u okviru manifestacije "Podgoričko kulturno ljeto", 23. jula "Štuke" će svirati na rivi Pine u Tivtu, dan kasnije izaći će pred publiku "Hills Up Festa" na Zlatiboru, a prelijepu planinu napustit će zbog koncerta zakazanog 26.jula na kulturno-muzičkom festivalu "Regius #4" u Šibeniku. O predstojećim događajima, ali i drugim aktuelnostima razgovarali smo s liderom Dinom Šaranom.
- Uglavnom su to svirke na festivalima, jer je sve teže organizirati velike samostalne koncerte. Još samo nekoliko bendova ima masovniju publiku i opciju da radi takve koncerte. To može "Dubioza kolektiv" i možda još nekoliko regionalnih grupa - ističe Šaran.
Ipak, "Letu štuke" vrijede za jedan od najtraženijih i najkvalitetnijih sastava današnjice.
- Neka festivala, ali mi sviramo, naravno, i mimo njih. Neko će možda reći da s koncertima ide i dobra zarada, ali od ovog što mi sviramo para nema, to smo znali u startu - dodaje frontmen.
Do kraja godine, podsjeća harizmatični Šaran, njegov bend objavit će unplugged album, a 2015. obilježit će novi CD i deset godina od objavljivanja njihovog prvog albuma.

U planu je i ponovno druženje s publikom u bh. prijestonici.
Gosti u gradu
- Prihvatio sam poziv da sviram u avgustu za vrijeme Sarajevo Film Festivala, iako mislim da nas ovdje ima previše. U Sarajevu smo svirali nedavno na "Beer Festu", kada su nastupili i "Bad Copy" i TBF. Ta večer je bila najbolja, a i vrijeme nas je najbolje poslužilo. Bilo je najviše i publike. Zbog gostiju koji dolaze u Sarajevo u vrijeme festivala dobro je da sviramo u našem gradu - ističe Šaran.