Vijesti
Žuta štampa
Ljubav i muzika - to su moji pokretači
21.07.2014. 12:00
Izvor: Avaz.ba
Ljubav i muzika - to su moji pokretači
Za pjevačicu "Colonije" Indiru Vladić mnogi kažu da je kao živa vatra, što znači i njeno ime. Uvijek je u pokretu, nasmijana i temperamentna.
Indira nije opterećena fizičkim izgledom, veliki je ljubitelj dobre hrane tako da često nabaci koji kilogram viška, ali ih se brzo riješi intenzivnim vježbanjem. U svojoj 41. godini sretnija je i uspješnija nego ikad, u šta se mogla uvjeriti i publika na posljednjim koncertima u Hrvatskoj.

Najbolji koncert
Ljeto uglavnom provodite radno. Imate mnogo nastupa. Jesu li u planu gostovanja u BiH?
- Ljeta su nam, kao i sva druga doba u godini, radna. Nema kod nas razlike da li je proljeće, jesen ili zima. Postoje doba kada smo više u regiji i kada smo više daleko, ali radno je uvijek. Trenutno nemamo nastupa u BiH, tek krajem godine.
Koji Vam je najdraži koncert u Sarajevu?
- Posljednji put smo svirali prije tri godine u Domu mladih. Bilo je odlično, kao i uvijek kada smo u Sarajevu. Teško mi se odlučiti za najbolji koncert. Veoma nam je drag koncert iz Skenderije, gdje smo svirali prije osam godina. Nešto sada pregovaramo. Vidjet ćemo šta će biti od toga. Mogu samo reći da je riječ o dvorani.
Šta novo "Colonia" priprema za svoju vjernu publiku?
- Trenutno smo malo kombinacija odmora i koncerata. Snimamo novi spot za pjesmu koja će zasvirati za dvije-tri sedmice. To će biti najava novog albuma, koji bi se na tržištu u cijelom regionu trebao naći na proljeće iduće godine.
Jeste li zadvoljni uspjehom posljednjeg albuma "Tvrđava"? Koju je pjesmu s ovog albuma publika najbolje prihvatila?
- Album nam je super legao i prošao je odlično kod publike. "Tvrđava" je još tu. Imali smo šest singlova s njega i to je ekstra.

Dva instrumenta
"Colonia" je na sceni 18 godina. Koji je recept za dugovječnost?
- Prije svega prijateljstvo i velika ljubav prema muzici, ali iznad svega prijateljstvo.
Svirate klarinet i harmoniku. Koji Vam je od ta dva instrumenta draži?
- To mi je vrlo teško pitanje, jer volim oba instrumenta i ne mogu sada neki izdvojiti.
Može li publika uskoro očekivati duet? S kojim biste ga pjevačem iz regiona voljeli snimiti?
- Nismo vam mi od dueta, ne preferiramo to od početka karijere, tako da, vjerujte, ni ne razmišljamo u tom smjeru. Napravimo tamburaške duete, ali to je za svoj gušt i pomoć mladim tamburaškim grupama, koje cijenimo i želimo pomoći da se afirmiraju.
Vaše nastupe karakterizira zanimljiva i veoma zahtjevna koreografija. Koliko je vremena potrebno da je uvježbate?
- Veliki smo profesionalci i trudimo se da svaki put napravimo još bolju koreografiju. Pred sami nastup nema neke posebne pripreme, a najbitnije mi je da sam dobro spavala. Kada spavam osam sati, onda najbolje funkcioniram i ništa mi na sceni nije teško izvesti.
Odakle Vam tolika energija?
- Ljubav i muzika, to su moji pokretači.

Tri mačke i pas
Poznati ste kao osoba koja voli životinje. Koliko trenutno imate kućnih ljubimaca?
- Imam tri mačkice i malog psa koji je trenutno kod mojih u Županji. Voljela bih još barem jednu mačkicu. Teško je uskladiti sve njih sa mojim stalnim izbivanjem, ali snalazimo se.

Jedan je Halid
S kim od kolega iz BiH imate najbolju saradnju?
- Bosna i Hercegovina ima mnogo kvalitetnih pjevača. Sa mnogima smo imali zajedničke nastupe. Ipak, jedan je Halid Bešlić.

Odmor sa Miroslavom
Vrijeme je odmora i putovanja, planirate li na neku egzotičnu destinaciju sa suprugom Miroslavom Levakom?
- Svaku pauzu koristim da budem sa Miroslavom, da odemo nekoliko dana na odmor. To je nešto naše i ne dijelimo to ni s kim.