Vijesti
Žuta štampa
"Atomsko sklonište" u Mostaru nakon 32 godine
22.07.2014. 12:00
Izvor: Avaz.ba
"Atomsko sklonište" u Mostaru nakon 32 godine
Nakon četiri večeri vrhunske muzike i svirke 11 svjetskih i lokalnih bendova, preksinoć je na Sportskom centru Kantarevac zatvoren 12. Mostar Blues & Rock Festival.
Posljednje večeri nastupili su domaći bend “Switch”, "Atomsko sklonište" iz Hrvatske te svjetski popularani bend "Tito & Tarantula" iz Sjedinjenih Američkih Država, predvođen poznatim Titom Larivom (Larriva).
Bruno Langer iz "Atomskog skloništa" bio je veoma sretan što, nakon 32 godine, ponovo imaju priliku svirati pred publikom u Mostaru, koja je tokom cijelog njihovog nastupa uglas pjevala hitove “Rahela”, “Žuti kišobran”, “Pomorac sam, majko”...





"Tito & Tarantula": Pravi profesionalci
- Hvala vam svima što ste večeras ovdje i hvala organizatorima, jer smo ponosni na ovaj festival. Posljednji put sam u Mostaru svirao 1982. godine. Nadam se da do iduće svirke neće proći ovoliko vremena, jer tada ću sigurno biti u nekoj drugoj dimenziji - kazao je Langer.
Za savršen kraj nastupili su Tito i njegove "Tarantule", koji su najveći uspjeh doživjeli zahvaljujući saradnji sa slavnim rediteljima Kventinom Tarantinom (Quentin) i Robertom Rodrigezom (Rodriguez). Izvodeći hitove "After Dark" i "Strange Face (of Love)" iz Rodrigezovog filma “Desperado”, dokazali su još jednom da je riječ o pravim profesionalcima.

Počele pripreme za 13. izdanje
Organizatori ovog festivala prezadovoljni su posjetom pa su već počele pripreme za 13. izdanje.
- Imali smo više hiljada posjetilaca na Kantarevcu. Još jednom smo postavili odlične standarde zvuka i produkcije, a Mostarcima smo omogućili da slušaju pravi rok i bluz - kaže Mili Tiro, direktor Mostar Blues & Rock Festivala.