Vijesti
Politika
Nermin Nikšić
Došlo je vrijeme da Džaferović ode i da prestane praksa privatizacije državnih institucija
25.07.2014. 12:00
Izvor: mojevijesti.ba
Došlo je vrijeme da Džaferović ode i da prestane praksa privatizacije državnih institucija
Sve tvrdnje Ramiza Džaferovića koje iznosi i koje će, bez sumnje, nastaviti iznositi u vezi sa mojim navodnim postupcima prema njemu i Razvojnoj banci FBiH su laž i obmana na koje je Džaferović, nažalost, već navikao javnost, izjavio je Agenciji FENA federalni premijer Nermin Nikšić, odgovarajući na Džaferovićeve izjave u medijima da je iz Razvojne banke FBiH "iznio dokaze o Nikšićevom kriminalu".
"Neka se ne brine za bilo kakvu dokumentaciju banke i ovim ga putem ohrabrujem da je što prije ustupi tužilaštvu i policiji, da se slučajno ne bi izgubila ili da slučajno ne bi došlo do nestanka orginala, o čemu Džaferović ima itekakvog iskustva. Nisam očekivao da će pokazati barem malo dostojanstva i napustiti funkciju sa koje je davno trebao otići zbog isteka mandata, ali sa ovim što radi i izjavljuje je definitno prešao granicu dobrog ukusa" - poručio je Nikšić.
Istaknuo je da nikada nije krio da je kao premijer učinio sve što je bilo u njegovoj moći da sredstva Razvojne banke dođu do firmi poput Hidrogradnje, Krivaje, Konjuha, Pretisa, Terminala ili drugih državnih firmi koje su bačene na koljena upravo zbog toga što ranije vlasti nisu stvorile mogućnosti da im se odobravaju krediti Razvojne banke, koja valjda treba da služi i za finansiranje ovakvih projekata.
"Na to sam bio i ostat ću ponosan. Drago mi je što će i radnici ovih firmi sada uvidjeti koliko je mukotrpno bilo doći do tih sredstava zbog raznih Džaferovića, ali je došlo vrijeme da oni odu i da prestane praksa privatizacije državnih institucija" - rekao je federalni premijer Nermin Nikšić.