Vijesti
Politika
Danas izjašnjavanje Doma naroda o rebalansu budžeta FBiH
31.07.2014. 12:00
Izvor: Moje Vijesti
Danas izjašnjavanje Doma naroda o rebalansu budžeta FBiH
Dom naroda Parlamenta Federacije BiH danas će u Sarajevu nastaviti 23. sjednicu, nakon koje će održati i 24.

U nastavku sjednice delegati će se izjašnjavati o nacrtima zakona o nedopuštenom oglašavanju, siguranju, faktoringu i o ličnom imenu, kao i o dva nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o mjeriteljstvu u FBiH i Zakona o posredovanju u privatnom osiguranju.
Među preostalim tačkama dnevnog reda 23. sjednice nalazi se i Izvještaj Parlamentarne komisije odgovorne za reviziju o revizijskom izvještaju budžeta FBiH i revidiranih korisnika budžeta FBiH za 2012. godinu i Informacija o vanjskom i unutrašnjem dugu FBiH na dan 31.12. 2012. godine.

Dom naroda Federalnog parlamenta trebao bi 24. sjednicu započeti hitnim razmatranjem rebalansa budžeta Federacije BiH, koji je prošle sedmice usvojio Predstavnički dom.

Razlog za donošenje rebalansa ovogodišnjeg budžeta FBiH je to što su BiH odobrena dodatna sredstva MMF-a, kojim Vlada FBiH ne može raspolagati bez rebalansa.

'BiH je dobila sredstva od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), sedma i osma tranša po četvrtom stand-by aranžmanu, u iznosu od 124 miliona KM, te putem dodatnog finansiranja po modelu brzog finansiranja u iznosu od 92,09 miliona KM', rekao je federalni ministar finansija Ante Krajina.
Po skraćenoj proceduri, između ostalog, delegati će danas utvrđivati Prijedlog zakona o dopuni Zakona o federalnim ministarstvima i drugim tijelima federalne uprave, i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona Federacije BiH.