Vijesti
Politika
Špirić ili nije radio svoj posao ili se radi o zastrašivanju naroda
01.08.2014. 12:00
Izvor: Moje Vijesti
Špirić ili nije radio svoj posao ili se radi o zastrašivanju naroda
Generalni sekretar Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak smatra da izjava potpredsjednika SNSD-a Nikole Špirića o tome „da su radikalni islam i vehabizam ušli u sve institucije BiH“, predstavlja „klasičan politički autogol, jer ako je to tačno onda Špirić posljednjih osam godina, kao predsjedavajući i zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara nije radio svoj posao i dopustio je da se to desi“.

S druge strane, ako njegova izjava nije tačna, onda se, ističe Crnadak u pisanoj izjavi, radi o namjernom predizbornom zastrašivanju naroda, čime su se Špirić i SNSD bavili i ranije.

'Špirić je već osam godina najodgovorniji predstavnik Republike Srpske u Vijeću ministara BiH i zato su on i njegova stranka također najodgovorniji i za stanje u institucijama BiH, kao i za razarajuću korupciju i neimaštinu u Republici Srpskoj i BiH', naveo je Crnadak, koji je i nocilac liste PDP-a za Predstavnički dom parlamenta BiH.

Nikola Špirić je sinoć za RTRS ustvrdio da je radikalni islam ušao u sve institucije vlasti BiH i da će posljednja faza biti političko organizovanje.

'Vjerujem, već na narednim izborima da će se pojaviti kao organizovana politička partija, a onda, ja se plašim, da počinje pakao', naveo je Špirić.
On kaže da nije siguran da će u tome dobro proći Bošnjaci-muslimani u BiH, a pogotovo ne oni koji to nisu.