Vijesti
Sport
Premijer liga BiH
Čelik u problemima na startu sezone, ali očekuju pobjedu protiv Viteza
02.08.2014. 12:00
Izvor: mojevijesti.ba
Čelik u problemima na startu sezone, ali očekuju pobjedu protiv Viteza
Fudbaleri Čelika ulaze u novo prvenstvo sa novim snagama, ali sa željom za dokazivanjem da imaju snage za veće domete i rezultate.
Nestabilna “brazilska faza” u redovima Čelika je već zaboravljena i u klubu su, uz malo sportske sreće, uspjeli da privuku interes nekoliko odličnih igrača, koji bi mogli da budu novi ljubimci navijača.
Stručni štab Čelika, koliko god da je bio u brigama tokom juna, danas se može osloniti na dobar izbor imena u svlačionici, i to igrača koji će iznenaditi mnoge fudbalske stručnjake, ali i “samozvane eksperte”, što godinama vršljaju oko kluba i zagađuju sportsku atmosferu.
TrenerNizah Hukić i njegov tim će samo imati problema u prvih nekoliko kola, dok se ne posloži igra njegove ekipe, jer je puno igrača propustilo veći dio pripremnog perioda.
Doduše ima i onih malih, ali velikih, administrativnih problema, tako na otvaranju prvenstve neće biti golmanaSemira Bukvića, jer još nije završena njegova registracija, kao ni Semira Pezera, a novajlije Jove Kojića neće biti zbog tri žuta kartona iz proteklog prvenstva.
"Imamo problema u startu, ali vjerujem da ćemo kada budemo kompletni i u punoj formi imati dobru ekipu. Na prvoj utakmici očekujem pobjedu, jer ne smije dozvoliti sebi nikakav luksuz, i igrati ćemo u svakom meču na pobjedu. Uprava nam nije postavila cilj, ali igrači žele da se dokažu i pokažu pravu kvalitetu" - kazao je Hukić.
Na sutrašnjoj utakmici sa Vitezom, koja se igra na Bilinom polju u 17:30 sati, Čelik bi mogao da istrči u formaciji Hinović - Mišić, Gojković, Kazazić, Bureković - Vukušić, Dedić, Osmanagić, Grahovac - Bašić i Selimović, dok će svoju šansu sa klupe čekati golman Vehabović, Duvnjak, Ribić, Duraković, Alispahic, Popovic i Jaganjac.
Glavni sudija je Elvis Mujić iz Banovića, pomoćnici su Fikret Bačić iz Lukavca i Zlatan Bećirović iz Mramora, četvrti sudija je Sanel Silić iz Cazina, delegat susreta je Lazar Martinović iz Čapljine, a kontrolor suđenja je Mustafa Škoro iz Mostara.