Vijesti
Politika
Dragan Čavić
Prije izbora knjiga o nepotizmu u RS-u
03.08.2014. 12:00
Izvor: mojevijesti.ba
Prije izbora knjiga o nepotizmu u RS-u
Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić najavio je da će njegov stranka, prije oktobarskih izbora objaviti "knjigu nepotizma", u kojoj će navesti čiji su srodnici, onih koji su na vlasti, ali i u opoziciji, zaposleni gdje i kada.
Traži da se provede i istraga o ugovorima za rekonstrukciju Kliničkog centra Banja Luka.
Čavić je danas na pres-konferenciji u Banjoj Luci rekao da ima osnova za sumnje da je tender za rekonstrukciju te najveće zdrvstvene ustanove u RS-u "namješten“ za firmu "Famed“.
- U Skupštini RS sam prije dvije godine postavio pitanje tadašnjem ministru zdravlja Ranku Škrbiću, da li će kreditna sredsta za rekonstrukciju Kliničkog centra biti utrošena na način da će posao dobiti firma “Famed” i da će, nakon toga, po receptu iz Bijeljine, izvođač radova na tom projektu biti firima “Sloboprom inženjering” iz Brčkog. Škrbić je na to moje pitanje napravio cijelu komediju, a u međuvremenu se promijenilo nekoliko ministara i direktora Kliničkog centra sve zbog toga projekta i na kraju je “Famed” dobio posao. Mi imamo razloga da sumnjamo da je tender namješten i zato tražimo istragu - naveo je Čavić.
Govoreći o platnim karticama, po vaučer modelu, koje se dodjeljuju građanima čiji su objekti oštećeni nakon majskih poplava, on je rekao da Vlada RS-a mora obratiti pažnju na moguće manipulacije i trgovanje vaučerima.
Već su zabilježeni slučajevi, kazao je Čavić, da se ti vaučeri u vrijednosti 5.000 KM prepodaju za 3.000, gotovine.
U NDP-u su, kazao je, šokirani odlukom da je “nekom palo na pamet da od milion eura koje je odobrila Vlada Srbije, 400.000 eura izdvoji za sanaciju dijaliznog centra u vlasništvu “Frezenijusa” u Doboju, a ne za sanaciju poplavljenog Doma zdravlja.