Vijesti
Žuta štampa
Samir Hodović o novom materijalu i nastupima grupe „Velahavle"
Više se ne bojimo policije u Tuzli
03.08.2014. 12:00
Izvor: avaz.ba
Više se ne bojimo policije u Tuzli
Članovi sarajevskog benda „Velahavle" uveliko rade na novim pjesmama i, kako kaže lider Samir Hodović, svaki od njih veoma disciplinirano posvetio se ovom zadatku.
Zimska pjesma
Nasljednik albuma „What About Now", koji je pobrao sjajne kritike i svrstan u deset najboljih nosača zvuka u 2012. godini, sadržavat će pjesme na bosanskom i engleskom jeziku, a tekstovi se neće baviti svakodnevicom.
- Imamo pjesme koje su više univerzalne i zvuk kojim smo više nego zadovoljni. Vrlo smo uzbuđeni, jer ovo što imamo super zvuči, jedva čekamo da to podijelimo s našom publikom, s tim da sada ne mogu reći kada će to biti. Težimo objavljivanju barem jednog singla uskoro - govori Hodović.
Nije sigurno ni hoće li ispuniti dato obećanje da će novi nosač zvuka benda „Velahavle" biti objavljen najesen.
- U dilemi samo da li da objavljujemo singl po singl ili da to ipak bude objedinjeno u jedno izdanje. Stvari se mijenjaju iz dana u dan, nismo još odlučili - dodaje pjevač.
Malu pometnju u njihove planove unio je i navijački hit „Idemo ludo, idemo jako", jer je zbog njegovog objavljivanja prolongirano predstavljanje singla na kojem je ovaj bend prvi put sarađivao s muzičarem i producentom Vladom Džihanom.
Poslije ponoći
- Pjesmu smo uradili pod hitno, jer je plan bio da bude objavljena u proljeće. Međutim, kada smo je već napravili, bilo je logično da prvo izbacimo „Idemo ludo, idemo jako", a singl s Džihanom da sačeka zimu. Iako muziku ne percipiram tako što ću obratiti pažnju na doba godine, ova stvarno nekako zvuči tako da više pripada jeseni ili zimi. Takva je - pojašnjava Hodović.
Sljedeće sedmice Sarajlije putuju u Brčko, gdje će nastupiti prvi put, a zatim u Tuzli, u kojoj su se davno upoznali s publikom.
- U utorak, 5. avgusta, imamo prvi koncert u Brčkom i radujemo se tom nastupu, koji će biti održan na Trgu omladine. Dva dana kasnije smo na Kaleidoskop festivalu na kojem prije dvije-tri godine nismo tako dobro prošli. Nakon prve pjesme došla je policija i otjerala nas s bine, jer je bilo kasno. Super je festival i organizira se u parku kod Srednje muzičke škole, ali dozvola za svirke bila je do jedan sat poslije ponoći, čini mi se. Ostao nam je ah na taj festival i želimo ga odraditi onako kako treba. Uostalom, sada smo nosioci te noći, tako da se ovaj put ne bojimo da će nas ponovo otjerati - nada se Hodović.
Neizmjerna sreća
Vlasnici jedne od najslušanijih pjesama u BiH za vrijeme Mundijala u Brazilu sretni su što se njihov singl "preselio" i u druge sportove.
- Slogan tog našeg navijačkog izleta počeo se vezati i za uspjehe u drugim sportovima, dakle prevazilazi Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu i zbog toga smo neizmjerno sretni - kaže Hodović.