Vijesti
Žuta štampa
Zabranjena ljubav me je dosta toga naučila
04.08.2014. 12:00
Izvor:
Zabranjena ljubav me je dosta toga naučila
Hrvatska kantautorica i pjevačica Antonija Šola prve pjesme počela je pisati već u osnovnoj školi. Autorica je brojnih pjesama, a nedavno je objavila i novi singl, koji nosi ime "Nešto kao volim te".

Zgodno nezgodna

Atraktivna Zagrepčanka dobitnica je i brojnih nagrada, na koje je ponosna, a 2012. godine odnijela je pobjedu na CMC festivalu sa pjesmom "Lagat ću". Singl "Nešto kao volim te" pisala je u saradnji sa Silvijem Pasarićem, dok je videospot djelo Tibora Javureka i Matije Petrovića.

- Zanimljivo je da jedan dio u pjesmi pjevam na engleskom jeziku, dok su refren i glavna tema na francuskom. Svako priznanje i nagrada potvrda su mog rada, koji nastaje iz ljubavi. Mnogo mi znači kada publika prihvati i prepozna iskrenu emociju - kazala je Šola.

Otkrila nam je šta se krije iza pomalo simboličnog naziva "Nezgodna", koji nosi njen posljednji album, objavljen 2013. godine.

- Mislim da svako od nas, pa tako i ja, ima svoje dane. Tada sam pomalo nezgodna, ali na svu sreću, brzo me prođe. Album "Nezgodna" autorsko je djelo Dušana Bačića, koji je mene doživio baš tako, recimo kao zgodno nezgodnu - kroz osmijeh je kazala Šola.

Inspiraciju pronalazi u životu koji, kaže, živi s ljubavlju. Ističe da svijet promatra i tumači izražavajući se kroz svoje pjesme te da je na taj način ljudi mogu najbolje upoznati.

- Trudim se, zaista, da u svemu nađem nešto pozitivno i da gledam na život s ljepše strane, jer da sam od početka slušala loše prognoze, sigurno ne bih uspjela. Smatram da se sve nekako može riješiti. Uvijek radim sa srcem i to se vrati kad-tad, a tako savjetujem i drugima - poručila je Šola.

U osnovnoj školi pjevušila je u horu, a nakon toga je pohađala operno pjevanje. Za kvalitetnog pjevača, smatra, potrebno je kako muzičko obrazovanje, tako i talent.

- Obrazovanje ne znači samo završiti muzičku školu, važno je i koliko sami učimo i napredujemo te koliko smo spremni davati sebe u muzici. Potrebno je stalno istraživati i učiti, jer se tako razvija talent. Postoji, naravno, i faktor sreće u svemu, ali važno je svakog dana ulagati u sebe - smatra Šola.

Sa posebnom radošću pjevačica je govorila o bh. prijestonici, gdje je boravila već nekoliko puta.

- Sarajevo me je već odavno osvojilo i dio mog srca je posebno rezerviran samo za taj grad. Iskoristit ću prvu priliku da ponovo dođem - kazala je Antonija.

Muzika i gluma

Osim muzičke karijere, vesela Zagrepčanka ostvarila je i glumačku, igrajući glavnu ulogu u seriji "Zabranjena ljubav", koja se u četiri sezone prikazivala na televiziji RTL.

- "Zabranjena ljubav" i uloga Tine naučile su me mnogo toga. Moram priznati da mi gluma veoma nedostaje. Muzika je senzibilni dio mene, a gluma zaigrani. Pronalazim se u obje stvari - bila je iskrena Šola.

Iako privatnost radije drži za sebe, pjevačica je otkrila da bi se jednog dana voljela ostvariti u ulozi majke, a pred njom je do tada još mnogo obaveza.

- Trenutno završavam nove pjesme, a za avgust su planirani nastupi po jadranskoj obali te učešće na festivalu u Požegi. Također, snimat ću dva nova spota, a nadam se, i ostvariti nekoliko novih muzičkih saradnji, koje će biti iznenađenje za publiku - priznala je Šola.

Najdraže autorske pjesme

"Pratim te" - Toše Proeski
"Jedina" - Toše Proeski
"Volim osmijeh tvoj" - duet s Tošom Proeskim
"Svaki dan je put" - duet s Draženom Žerićem Žerom
"Što ti dadoh" - Zdravko Čolić