Vijesti
Žuta štampa
Hoće li "Plavci" oboriti vlastiti rekord u Beogradu
05.08.2014. 12:00
Izvor: Avaz.ba
Hoće li "Plavci" oboriti vlastiti rekord u Beogradu
"Plavi orkestar" upisao je u svoju biografiju prije nekoliko dana još jedan sjajan koncert kada su članovi popularnog sarajevskog benda svirali pred 25.000 oduševljenih ljudi na trgu u Čakovcu.

Najveća posjeta

Nakon još jednog koncerta za pamćenje, "Plavci" su se zahvalili Čakovcu, ali i posjetiocima koji su na gradski trg pristigli iz drugih hrvatskih gradova te iz Slovenije i Mađarske.

No, vremena za odmor Saša Lošić Loša i drugovi neće imati previše, jer ih u petak očekuje koncert na trgu u Budvi, a 15. avgusta na 12. Beer Festu u Beogradu.

Prije dvije godine na istom festivalu "Plavi orkestar" ubilježio je najveću posjetu u svojoj 30-godišnjoj karijeri. Te je večeri na beogradsko Ušće stiglo više od 130.000 posjetilaca i tada su zatvoreni ulazi na festival zbog ogromne gužve.
Bio je to koncert pred najvećim brojem posjetilaca pred kojima je "Plavi orkestar" ikada svirao, a sada javnost sa zanimanjem iščekuje 15. avgust, jer bi kultni bend mogao oboriti vlastiti rekord.

Vremenski uvjeti
- Što se tiče publike, interes i enrgija su jači nego prije dvije godine. Nadamo se samo da će vremenski uvjeti biti dobri, tačnije da neće pasti kiša i onda je sigurno da obaramo rekord posjete - poručili su iz menadžmenta "Plavog orkestra".
Snimak iz zraka napravljen tokom nastupa "Plavog orkestra" na Beer Festu 2012

Loša sa Špelom u Briselu
Pauzu između koncerata Loša koristi da posjeti svoju dugogodišnju djevojku Špelu Možinu, koja radi u Briselu u institucijama Evropske unije.
Ipak se iz Belgije u Sloveniju vratio prije dva dana i završava druge muzičke projekte.