Vijesti
Sport
Evropska liga
Sarajevo pružilo odličnu partiju ali ipak izgubilo od Borussije sa 3:2
22.08.2014. 12:00
Izvor: mojevesti.ba
Sarajevo pružilo odličnu partiju ali ipak izgubilo od Borussije sa 3:2
Fudbaleri Borussie Monchengladbach porazili su fudbalski klub Sarajevo na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase - Koševo, u prvoj utakmici play-offa UEFA Evropske lige i to rezultatom 2:3, javlja Anadolu Agency (AA).
Na prepunom stadionu, oko 20.000 navijača su uz pjesme, navijanje i bakljadu napravili odličnu atmosferu, ali nažalost, to domaćem klubu nije bilo od veće pomoći.
Andre Hahn je već u 11. minuti zatresao gol Dejana Bandovića, čime je klub iz Borussije postigao minimalnu prednost od 1:0.
Izjednačio je Bojan Puzigaća u 26. minuti, ali prvo poluvrijeme je završeno bez sudijske nadoknade i rezultatom 2:1, kada je u 41. minuti Branimir Hrgota postigao pogodak za Borussiju.
Haris Duljević je u drugom poluvremenu izjednačio golom u 59. minuti, što je vjernim navijačima Sarajeva dalo "vjetar u leđa". Euforija je vlada do 73. minute, kada je Hrgota ponovo zatresao domaću mrežu.
Revanš susret igra se za sedam dana u Njemačkoj, nakon kojeg će biti poznato ko je iz ovog duela učesnik grupne faze renomiranog takmičenja.
Na utakmici pravdu je dijelio Španac Antonio Mateu Lahoz, a timovi su igrali u sastavima:
Sarajevo: Bandanović, Tatomirović, Berberović, Dupovac, Stojčev, Cimirot, Puzigaća, Okić, Velkoski, Radovac, Bilbija
Borussia M.: Sommer, Dominguez, Johnson, Jantschke, Stranzl, Traore, Nordtveit, Hahn, Xhaka, Raffae, Hrgota