Vijesti
Žuta štampa
Rokerka o pjesmi "Mi smo zaslužili bolje"
Irina Kapetanović-Perduv: Ne želim da BiH dalje propada
31.08.2014. 14:00
Izvor: avaz.ba
Irina Kapetanović-Perduv: Ne želim da BiH dalje propada
Irina Kapetanović-Perduv, zajedno s Almasom Smajlovićem i Nerminom Puškarom Puškom, pjesmom "Mi smo zaslužili bolje", u kojoj je učestvovao i hor "Chorus Cadenzza" iz Sarajeva, oduševila je Bosance i Hercegovce. Ovom kompozicijom oni žele motivirati sve stanovnike naše zemlje da 12. oktobra izađu na opće izbore u BiH i glasaju za promjene.
Poziv na izbore
- Imali smo dosta pregleda na YouTubeu za ovo kratko vrijeme. Pozitivno sam iznenađena kako je pjesma prihvaćena i nisam očekivala u prvom trenu da će toliko ljudi odmah saznati za nju. Hvala "Dnevnom avazu" na podršci. Od samih početaka su bili uz Almasa, Pušku i mene. Posebno mi je drago što se svima sviđa poruka pjesme "Mi smo zaslužili bolje" - kaže Kapetanović-Perduv.
Harizmatična pjevačica već dugo se poznaje s Almasom Smajlovićem i Nerminom Puškarom Puškom i drago joj je što su zajedno snimili ovu pjesmu.
- Do saradnje je došlo dok sam s Almasom pričala o izborima i situaciji u našoj zemlji, kako mladi ne izlaze dovoljno na izbore i ne mijenjaju situaciju, koja je, nažalost, izuzetno loša već dvije decenije. Almas mi je rekao da ima dobru pjesmu i da bi volio da je snimimo. Kada sam čula tekst, svidio mi se na prvu i odmah sam dala pozitivan odgovor - kaže Irina.
Rokerki iz Konjica ovo je treća pjesma kojom poziva Bosance i Hercegovce na izbore.
- Prije, mislim, 14 godina snimila sam sa Marijom Šestić i Sanjom Volić "Zgrabi svoju sreću", a potom je došla i "Moja domovina". Nadam se da će ovo biti treća sreća za naše ljude, da će se napokon promijeniti svijest i da ćemo svi izaći na izbore i napokon svi nakon 12. oktobra imati bolje sutra. Čini mi se da su se mladi sada počeli malo ozbiljnije baviti politikom, koja se bavi svima nama. Mnogo volim svoju domovinu i želim da vidim da cvjeta, a ne da propada pred našim očima - kaže Kapetanović-Perduv.
Nakon nekoliko bendova i šest albuma, Irina se odlučila u potpunosti posvetiti solo karijeri.