Vijesti
Žuta štampa
Kemal Monteno 27. septembra pjeva u Beču
Znam šta publika očekuje od mene
04.09.2014. 12:00
Izvor: avaz.ba
Znam šta publika očekuje od mene
Kemal Monteno u martu prošle je godine održao odličan koncert u bečkoj dvorani "Etap Event", a na radost brojnih fanova novo druženje, i to u "Admiral Domu", jednoj od najboljih dvorana u austrijskoj prijestonici, zakazano je za 27. septembar.
Veliki prijatelj
Ovaj put, osim legendarnog kantautora, publiku će zabavljat njegov dragi kolega i veliki prijatelj Rade Šerbedžija.
- Bit će to fina večer za sve ljubitelje mojih pjesama. Mrzim da upotrebljavam riječ spektakl ili megakoncert. Ja sam skroman kao i moja publika. Nikada ništa ne pripremam, znam šta očekuju ljudi od mene i samo uzmem gitaru i pjevam. Nisam zvijezda i da izmišljam neke stvari - da će biti rasvjeta ovakva ili onakva, da će letjeti avioni, dimovi, vatre... I ako toga nema, onda ne mogu ni nastupati. To je stvarno meni smiješno - kaže Monteno.
Popularni Kemo sretan je što će binu s njim dijeliti Rade Šerbedžija.
- Imamo veliki broj zajedničkih nastupa. I ovaj put ćemo predstaviti samo dio zajedničkog repertoara. Na sceni se odlično slažemo i sigurno je da će on dati dodatnu težinu koncertu u Beču - kaže legendarni kantautor.
Ljut na kolege
Monteno je ljut na kolege, ali i pojedine medije koji od nekih pjevača žele preko noći napraviti zvijezde.
- Samo kod nas može neko da kaže da ima koncert ili turneju, a čovjek pjeva po kafićima i to lošim. Skroz su se pomjerile granice. Ne može biti koncert u kafiću ili diskoteci nego samo u dvoranama predviđenim za te namjene. Većina njih nikada u životu nije vidjela koncertne sale - ističe Kemo.