Vijesti
Žuta štampa
Zajednički koncerti Ane Bekute, Harisa Džinovića i Šabana Šaulića
Zbog sponzora upitni nastupi u Srbiji i BiH
07.09.2014. 14:00
Izvor: avaz.ba
Zbog sponzora upitni nastupi u Srbiji i BiH
Ana Bekuta, Haris Džinović i Šaban Šaulić trebali su ove jeseni održati seriju koncerata u Srbiji i Bosni i Hercegovini pod nazivom "Melem za dušu". Ipak, prema posljednjim informacijama koje nam je dao Raka Marić, vlasnik i direktor "Music Star Productiona", organizatora turneje, neizvjesno je hoće li se ona održati.
Pod upitnikom
Kako nam je rekao Marić, rezervirane su dvorane u Nišu, Novom Sadu i Beogradu, ali je sve dovedeno u pitanje, jer je preko noći ostao bez sponzora.
- Ne mogu vjerovati šta se dešava. Imao sam dogovor sa sponzorima, samo smo trebali potpisati ugovore. Sada je sve pod velikim upitnikom. Vidjet ćemo šta će se desiti narednih dana - kaže Marić.
Kako nam je rekao, planirao je da Ana Bekuta, Haris Džinović i Šaban Šaulić pjevaju i u pet bh. gradova.
- Planirali smo spektakle u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Zenici i Banjoj Luci. Već sam bio u Sarajevu u vezi s dvoranom. Kako radnici Zetre štrajkuju, tražio sam neki drugi prostor - govori Marić.
Harisu Džinoviću od početka se svidjela ideja o ovoj velikoj turneji i nada se da će ona na kraju biti realizirana.
Marić: Ne mogu vjerovati šta se dešava
Bogata karijera
- Raka je odlično izabrao pjevače i sigurno je da bi svaki koncert bio spektakl. Šaban, Ana i ja imamo veliki broj hitova tako da bi koncerti morali trajati najmanje po četiri sata. Ustvari, da traju i cijelu noć, ne bi mogli interpretirati samo dio najboljih pjesama iz bogatih karijera - kaže Džinović.
Raka je odlično izabrao pjevače i sigurno je da bi svaki koncert bio spektakl, kaže Džinović