Vijesti
Politika
Bakir Hadžiomerović
Potpuno sam siguran da ćemo proglasiti ubjedljivu pobjedu na izborima
24.09.2014. 12:00
Izvor: mojevesti.ba
Potpuno sam siguran da ćemo proglasiti ubjedljivu pobjedu na izborima
Potpuno sam siguran da ćemo 12. oktobra proglasiti ubjedljivu pobjedu na izborima - kazao je kandidat SDP-a BiH za člana Predsjedništva BiH Bakir Hadžiomerović večeras na predizbornom skupu Općinske organizacije SDPBiH Novo Sarajevo na kojem su predstavljeni kandidati te stranke za opće izbore u BiH.
Istaknuo je da nema kompromisa oko suštinskih stvari, a jedna od takvih stvari je cjelovita i suverena BiH na svakom pedlju ove zemlje.
''SDPBiH je jedina garancija da će Bosne i Hercegovine biti zato nas toliko i napadaju. Mi smo ugaoni kamen ZAVNOBiH-ovske, normalne BiH, jer smo navikli da živimo jedni s drugima, a ne kao oni, jedni pored drugih'' - kazao je Hadžomerović.
U našoj BiH, istaknuo je on, ima mjesta za sve, „u njihovoj samo za njih“.
Generalni sekretar SDP-a BiH i premijer FBiH Nermin Nikšić je kazao da su 2010. godine dobili izbore „pričajući o tome šta oni nisu uradili“.
''Sada, 2014. godine želimo vaš glas, želimo ponoviti i poboljšati rezultat iz 2010. polažući račune građanima BiH o tome šta smo radili i uradili u ovom mandatu koji je trajao nepune četiri godine'' - kazao je Nikšić.
Prisutne je podsjetio šta je u prethodnom periodu urađeno, te naveo šta će „u drugom poluvremenu“, kad dobiju povjerenje građana BiH, uraditi.
''Odmah nakon izbora kreće realizacija projekata vrijednih više od dvije milijarde u energetski sektor, a odmah kad počnemo sa Blokom 7 u Tuzli počinjemo aktivnosti za Blok 8 u Kaknju'' - kazao je Nikšić.
Dodao je da Vlada koju bude predvodio SDPBiH u sljedećoj godini, potpisat će ugovor sa Shellom o ekspolataciji nafte, „što je posao vrijedan više milijardi KM, koji će povući kompletnu ekonomiju u BiH“.
''Nastavit ćemo sa ekspanzijom namjenske industrije; popravljati status penzionera i ponovo povećati penziju, pokazali smo da znamo kako se to radi; početi sa primjenom antikoruptivnih zakona i konačan obračun sa lopovima u FBiH'' - kazao je, između ostalog, Nikšić.
''Reforme, investicije i radna mjesta, to su stvari koje će raditi SDP, to su stvari koje imamo obavezu zbog građana ove zemlje'' - kazao je potpredsjednik SDP-a BiH Damir Hadžić.
Istakno je da, što se njih tiče, „nema prodaje bogatstava Bosne i Hercegovine“.
Nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH Svetozar Pudarić je kazao da je SDP BiH snaga koja će se ponovo pokazati na ovim izborima.
Nosiliac liste za Skupšitnu Kantona Sarajevo Dževad Bećirović istaknuo je da Kanton Sarajevo nema više vremena za čekanje.
''Mi moramo probijediti, ne samo u Kantonu Sarajevo, nego i u Federaciji BiH i u državi i dobiti našeg predsjednika Bakira Hadžiomerovića'' – kazao je Bećirović.