Vijesti
Politika
Prijevremeni izbori
Kandidat SNSD-a Miroslav Kodžoman novi načelnik Laktaša
29.09.2014. 12:00
Izvor: mojevesti.ba
Kandidat SNSD-a Miroslav Kodžoman novi načelnik Laktaša
Kandidat SNSD-a Miroslav Kodžoman pobijedio je na prijevremenim izborima za načelnika opštine Laktaši, javlja Anadolu Agency.
Prema preliminarnim rezultatima koje je objavila Opštinska izborna komisija za Kodžomana je glasalo 56,2 birača, dok je Vukašinu Vojnoviću, kandidatu Saveza za promjene, povjerenje ukazalo 42 posto građana koji su izašli na današnje izbore.
Kandidat Srpske napredne stranke Željko Perenčević osvojio 1,8 posto glasova.
Od 31.482 građana upisanih u birački spisak na birališta je izašlo 16.075 birača ili 51,22 posto.
Nakon predizborne kampanje koju je obilježio niz incidenata i između aktivista i simpatizera SNSD-a i opozicionog bloka Savez za promjene, predsjednica Opštinske izborne komisije Milka Đaković saopštila je da je izborni dan protekao u demokratskom ozračju i da na biralištima nije zabilježen nijedan incident.
Vukašin Vojinović čestitao je protivkandidatu Miroslavu Kodžomanu pobjedu na prijevremenim izborima.
"Očekivali smo da će na izbore izaći 60 posto birača. SNSD je dobio samo 55 posto glasova u Laktašima gdje je ponikao i zato smatram da će republički izbori pokazati veoma drugačiji rezultat", istakao je Vojinović.
Zahvalio se svima koji su učestvovali u njegovoj kampanji, te zaključio da dobijenih oko 6 hiljada glasova u Laktašima pokazuje šansu da iz ove lokalne zajednice u Narodnoj skupštini budu dva poslanika iz opozicije.
Podsjećamo, Centralna izborna komisija donijela je odluku o raspisivanju prijevremenih izbora za načelnika opštine Laktaši, nakon što je u junu ove godine ostavku na tu funkciju podnio Milan Topolović.