Vijesti
Politika
Veliki prijatelji stranke
SDPBiH dobio podršku od njemačkog SPD-a i Španske socijalističke radničke partije
09.10.2014. 12:00
Izvor: mojevesti.ba
SDPBiH dobio podršku od njemačkog SPD-a i Španske socijalističke radničke partije
Za predstojeće Opšte izbore SDPBiH je primio dva otvorena pisma podrške upućena od strane naših velikih prijatelja Sigmara Gabriela, predsjednika Socijaldemokratske partije Njemačke (SPD) i Micaele Navarro, predsjednice Španske socijalističke radničke partije (PSOE)
Da SDPBiH radi dobar posao u korist svojih građana, koji je prepoznat i van granica BiH, dokazuju i ova pisma, u kojima su poslane ohrabrujuće poruke koje nas, kao jedinu istinsku ljevičarsku i najveću multietničku partiju u BiH, obavezuju da nastavimo hrabro i odlučno graditi državu za čovjeka, projekat koji smo započeli 2010. godine.
"Borbom za ujedinjenu, pravednu i prosperitetniju BiH, SDP je stekao prijatelje širom Evrope i svijeta, jer je naš projekat jačanja države prepoznat i označen kao jedini ispravan za BiH i njene građane. Kako su naši prijatelji u otvorenim pismima podrške i rekli, dijele nas iste vizije i ideje, što je u duboko podijeljenoj BiH teško sačuvati. Kroz godine našeg rada uspjeli smo sačuvati ljevicu u BiH, koja je garant ujedinjene BiH. Dok se druge političke partije za izlazak na predstojeće izbore spremaju tako što stvaraju nove sukobe, a stare još nisu ni zaliječili, SDP pokazuje da na Opšte izbore izlazi sa jasnim patriotskim namjerama, a to je ujedinjenje svih građana i svih dijelova BiH kroz ideju ljevice, što u konačnici trasira put BiH ka EU i NATO. Pokazali smo da znamo i možemo za vrijeme našeg mandata uraditi bolji posao u interesu države, za razliku od naših prethodnika, koji su 15 godina vodili samo politiku sukoba i konfrontacija. Upravo su vrijednosti naše borbe i rada u interesu ujedinjene BiH prepoznali i naši prijatelji iz SPD i PSOE", saopćio je Centar za informisanje SDPBiH.