Vijesti
Politika
SDA će pregovarati sa svim pobjedničkim strankama
16.10.2014. 12:00
Izvor: Moje Vijesti
SDA će pregovarati sa svim pobjedničkim strankama
„SDA će o formiranju vlasti pregovarati sa svim pobjedničkim strankama, sa onima kojima je narod dao povjerenje, kazao je zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović nakon današnje sjednice Kolegija SDA na kojoj su sumirani rezultati izbora održanih u nedjelju 12. oktobra, javlja reporter bh. novinske agencije Patria.

Odgovarajući na pitanje novinara Patrie da li to podrazumijeva i Savez za bolju budućnost BiH Fahrudina Radončića, Izetbegović je odgovorio potvrdno.

Da. Savez za bolju budućnost u blizu je sa DF-om. Naravno, moramo sačekati zvanične podatke 10. novembra, ali SDA će pregovarati sa svim strankama, kazao je Izetbegović.

On je dalje pojasnio da pobjedničke stranke uključuju i HDZ BiH SNSD ili SDS, ali da bez SDA neće biti moguće formirati vlast.

Vi ste vidjeli da je bilo pokušaja da se bez SDA formira vlast, ali mi smo volja naroda i danas je Željko Komšić raspršio takve ideje svojom izjavom, dodao je Izetbegović.

Zamjenik predsjednika SDA komentirao je i izjave lidera HDZ BiH Dragana Čovića koji je rekao da vlast može biti formirana do kraja godine.

Znate, Dragan Čović uvijek daje optimistične izjave. Uvjerili smo se u to i na slučaju implementacije presude „Sejdić-Finci“, ali ponavljam zvanične rezultate dobijamo 10. novembra tako da praktično do kraja godine ostaju dva mjeseca. Ja ne mogu potvrditi da će vlast biti formirana do kraja godine, dodaje Bakir.