Vijesti
Sport
Rukometna reprezentacija BiH danas putuju u Minsk
28.10.2014. 12:00
Izvor: 24sata.info
Rukometna reprezentacija BiH danas putuju u Minsk
Rukometna reprezentacija BiH danas će otputovati u Minsk, gdje će već sutra protiv Bjelorusije započeti kvalifikacije za EURO 2016. u Poljskoj.
Samo tri dana kasnije, na domaćem terenu u Tuzli, dočekat ćemo favorizirane Dance. Predaje sigurno nema, jer je i Island bio apsolutni favorit, a Zmajevi su izborili Svjetsko prvenstvo u Kataru.Treba naglasiti da će plasman na Evropsko prvenstvo ostvariti po dvije prvoplasirane selekcije iz svake od sedam grupa, te najbolja trećeplasirana. Očito je da će pred našim rukometnim herojima biti težak zadatak, ali sigurno je da će sve dati od sebe da ispune svoje snove, ali i snove svih bh. građana.Raduje i činjenica da se svih 18 pozvanih igrača odazvalo selektoru Draganu Markoviću.“Želimo nastaviti niz dobrih rezultata i otići na još jedno veliko takmičenje. Uvijek je teško potvrditi klasu, a pred nama je upravo takav zadatak. Potpuno sam fokusiran isključivo na Bjeloruse, koje želimo savladati na njihovom terenu. Ovo je ekipa koja u zadnjih desetak, možda i više, utakmica igra sjajno i kući i na strani. Padali su mnogi veliki protivnici, pa u istom stilu želimo da nastavimo i sutra”, poručio je Marković.Istakao je da ako mi budemo pravi trijumf ne bi trebao izostati. Postoje i najave iz Bjelorusije da bi domaćini mogli nastupiti bez svog najboljeg igrača i ponajboljeg rukometaša svijeta, Sergeja Rutenke.“Ne nasjedamo na takve podvale. Spremaćemo se kao da će biti u najjačem sastavu. Nismo se zamarali sa protivnicima kakvi su Island ili Njemačka, pa nećemo ni s Bjelorusijom”, rekao je Marković.Interesantno je da će selektor na put povesti sve pozvane igrače, te da će uoči samog susreta odrediti sastav koji će pokušati pokoriti Minsk.

Evo i spiska igrača koji danas putuju u Bjelorusiju:golmani: Nebojša Grahovac, Benjamin Burić, Peđa Dejanović;lijeva krila: Alen Ovčina, Mirko Mikić;desna krila: Faruk Vražalić, Petar Bubalo;lijevi bekovi: Nikola Prce, Mirsad Terzić, Ivan Milas, Duško Čelica;srednji bekovi: Ivan Karačić, Josip Perić;desni bekovi: Dejan Malinović, Kosta Savić, Marko Panić;pivoti: Muhamed Toromanović, Vladimir Vranješ i Senjamin Burić.