Vijesti
Sport
Tuzla
Poraz rukometaša BiH od Danske
03.11.2014. 12:00
Izvor: mojevesti.ba
Poraz rukometaša BiH od Danske
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pretrpjela je prvi poraz u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo 2016. u Poljskoj.
Izabranici selektora Dragana Markovića su nakon remija u gostima u Bjelorusiji, u drugom kolu kvalifikacija sinoć u Tuzli poraženi od Danske sa 23:25 (11:12).
Uprkos dobroj igri i velikoj podršci navijača u "Mejdanu", rukometaši BiH nisu uspjeli iznenaditi favorizirane svjetske i evropske viceprvake.
Rukometaši BiH bili su ravonpravan protivnik veći dio meča, posebno u prvom poluvremenu, kada su u nekoliko navrata imali gol prednosti.
Danci su u drugom poluvremenu zaigrali bolje, posebno u odbrani. Već od početka drugog dijela igre došli su do tri gola prednosti, a u 51. minuti povisili su vodstvo na četiri gola. U tim trenucima Dance su predvodili Hansen i Molggard, dok je na golu briljirao golman Landin s 15 odbrana.
Rukometaši BiH nisu se predavali, a do kraja su uspjeli ublažiti poraz.
Najefikasniji u reprezentaciji BiH bili su Toromanović sa šest i Terzić sa četiri gola, a u redovima Danske po šest golova su postigli Hansen i Molgaard.
Selektor Marković bio je zadovoljan igrom svojih izabranika nakon utakmice.
"Zadovoljan sam. Šteta što nismo osvojili bod, ali idemo dalje. Ako budemo igrali ovako u odbrani, sigurno da u nastavku kvalifikacija imamo šanse", kazao je Marković.
Naredni meč BiH igra krajem aprila sljedeće godine kada dočekuje Litvaniju.