Vijesti
Žuta štampa
Novogodišnji nastup
Koliko će regionalne zvijezde zaraditi za Novu godinu
06.11.2014. 12:00
Izvor: mojevesti.ba
Koliko će regionalne zvijezde zaraditi za Novu godinu
Hrvatska pjevačica Severina je još u junu ove godine znala gdje će dočekati Novu godinu. U Poreču, u kojemu je početkom ljeta održala koncert u klubu “Byblos”, već tada je s gradskim vlastima dogovorila nastup u najluđoj noći na glavnom trgu, koji će Grad navodno koštati 50.000 eura.
Dubrovačke vlasti su osigurale nastup Tonija Cetinskog koji će 31. decembra na Stradunu tokom dana odraditi dječju Novu godinu, a navečer na istom mjestu prirediti centralnu feštu s domaćim muzičkim snagama.
Uvod u novogodišnje slavlje startat će 29. decembra koncertom Prljavog kazališta i grupe Valetudo, dan uoči ispraćaja stare godine na Stradunu će zapjevati Željko Bebek i grupa DaRiva.
Dubrovačke vlasti za novogodišnju će zabavu na otvorenom potrošiti 65.000 eura, koliko će stajati kompletna produkcija četverodnevnog muzičkog programa.
U Budvu će, navodno zbog svote od oko 20.000 eura, i Jelena Rozga, koja će s Harijem Varešanovićem zabavljati goste hotela “Splendid” u Bečićima, dok će u obližnji hotel “Palas” po silvestarski honorar zaputiti Neda Ukraden i Halid Bešlić.
Šibenska gradska vlast je, u saradnji s “Artim produkcijom”, za javni doček izabrala Dubiozu kolektiv, regionalno poznati reggae-ska-punk bend, oko čijeg se novogodišnjeg angažmana proteklih dana lome stranačka koplja u Krešimirovu gradu, ne samo zbog izbora zabavljača na dočeku, nego i zbog honorara od 25.000 eura, koji će se s troškovima produkcije popeti do iznosa od 40.000 eura, piše Slobodnadalmacija.hr.
U novoj dvorani opatijskog hotela “Royal” goste zabavljati Maja Šuput i njena grupa EnJoy. Najtraženija pjevačica na svadbama silvestarski je honorar pogodila za 15-ak hiljada eura, baš kao i srbijanska turbo-folk pjevačica Sandra Afrika koja je dogovorila novogodišnju gažu u primoštenskoj “Aurori”.