Vijesti
Sport
Brojni treneri poslali kandidature
Nekadašnji belgijski fudbaler Enzo Scifo želi biti selektor BiH
26.11.2014. 12:00
Izvor: mojevesti.ba
Nekadašnji belgijski fudbaler Enzo Scifo želi biti selektor BiH
Enzo Scifo (48), jedan od najboljih belgijskih fudbalera svih vremena poslao je kandidaturu za selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, saznaje Anadolu Agency (AA).
Nekada briljantni igrač sredine terena tako je postao posljednji u nizu trenera koji su ponudili usluge Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH, čiji će Izvršni odbor do kraja godine izabrati nasljednika Safeta Sušića.
Svojevremeno je Scifo slavu stekao nastupajući za Anderlecht, Inter, Bordeaux, Auxerre, Torino, Monaco, a igračku karijeru završio je 2001. godine u Charleroiju.
Sezonu nakon što je „"okačio kopačke o klin" postao je trener Charleroija, gdje je ostao godinu dana. Od 2004. godine do 2006. bio je šef stručnog štaba Tubizea, a od 2007. do 2009. radio je kao trener Mouscrona. Posljednji trenerski angažman imao je u sezoni 2012/13. na klupi današnjeg belgijskog drugoligaša Monsa, piše Anadolu Agency.
Podsjetimo, petočlana Komisija N/FS BiH za prijedlog izbora selektora danas u Sarajevu održala je prvi sastanak gdje je istaknuto da je prva želja angažman Vahida Halilhodžića. Ukoliko im propadne plan A okrenut će se pregovorima sa ranije spominjanim ozbiljnijim kandidatima Amarom Osimom, Robertom Prosinečkim, Mehmedom Baždarevićem i Farukom Hadžibegićem, a na popis onih koji bi mogli sjesti na užarenu klupu od danas uvrstili su i Felixa Magatha, kao i Blaža Sliškovića.