Vijesti
Sport
N/FS BiH
Halilhodžić definitivno neće preuzeti kormilo A reprezentacije BiH
30.11.2014. 14:00
Izvor: mojevesti.ba
Halilhodžić definitivno neće preuzeti kormilo A reprezentacije BiH
Iako je rukovodstvo Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine iskazalo snažnu želju i namjeru za angažovanjem Vahida Halilhodžića na upražnjenu poziciju selektora A reprezentacije BiH, poslije razgovora Predsjednika NS/FS BiH Elvedina Begića sa Halilhodžićem, obavljenog u subotu navečer u Mostaru, definitivno je potvrđeno da ovaj istaknuti stručnjak neće biti novi selektor „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, saopćeno je iz N/FS BiH.
Delegacija NS/FS BiH je proteklog četvrtka u Makarskoj održala sastanak sa Halilhodžićem, koji se tada nije izjasnio da će preuzeti našu najbolju selekciju, s tim što je ostavljena mogućnost novog sastanka u Mostaru.
Međutim, tokom sinoćnjeg sastanka, Halilhodžić je predsjedniku Begiću ponovio da iz privatnih razloga u ovom trenutku nije spreman za saradnju sa NS/FS BiH, ali je i naglasio da se nada da će u narednom periodu postati selektor Bosne i Hercegovine, navodi se u saopćenju objavljenom na web stranici N/FS BiH.
Dodaje se kako NS/FS BiH "izražava žaljenje što Vahid Halilhodžić, i pored maksimalnih napora rukovodstva NS/FS BiH, nije bio u mogućnosti prihvatiti poziv i preuzeti A reprezentaciju, te želi mu mnogo sreće i uspjeha u daljem radu".
Nadležna Komisija Izvršnog odbora NS/FS BiH, na čelu sa Begićem, nastavlja dalje aktivnosti sa ciljem definisanja predloga kandidata za selektora, kojeg će birati IO NS/FS BiH.