Vijesti
Žuta štampa
Prvi put za "Azru" opširno govori o razvodu braka
Selma Bajrami: Prolazim pakao, ali ja sam lavica i bit ću jača nego što sam ikad bila
12.12.2014. 14:00
Izvor: avaz.ba
Selma Bajrami: Prolazim pakao, ali ja sam lavica i bit ću jača nego što sam ikad bila
Naša najveća ženska muzička zvijezda prvi put za "Azru" opširno govori o razvodu braka. Ozbiljne razmirice između nje i supruga Muje počele su ovog ljeta, da bi prije nekoliko dana Selma u Beču zvanično podnijela papire za razvod i sa sinom napustila stan u kojem je živjela posljednje tri godine. Trenutno je okupirana opremanjem novog doma u najelitnijem dijelu Beča za sebe i dvoipogodišnjeg sinčića Darisa, kao i pripremama za brojne nastupe koji je čekaju ovog mjeseca
Srbi imaju Cecu, Hrvati Severinu, mi imamo Selmu. Bolje nego ijedna druga pjevačica u BiH, ona savršeno zna pravila showbusinessa, i jednako tako zna i kako igrati po njima. Prije petnaest i kusur godina, zemlji, koja je tek bila izašla iz rata, trebalo je novo ime na estradi. Godine 1998., kada se, gotovo kao djevojčurak, pojavila na omotu svog prvog albuma „Kad suza ne bude”, bila je baš to što je scena i tražila – mlada, lijepa, a uz to još i hrabra i drugačija. Drugačija od svega što se tada moglo slušati i gledati na domaćoj sceni.
Nije snimila ni dva albuma, a već je bila nacionalni muzički brend broj jedan. Od nje je tada popularniji bio još samo Halid. Onoliko koliko je posao od mene tražio, toliko sam i ja znala o Selmi Bajrami. Pogledala bih neki njen spot na TV-u, pročitala članak u novinama, pozdravila njenu scensku hrabrost, a ponajviše „ludost” da iz čista mira tetovira pola sebe.
Prije pet, šest godina, ugostila je u svom stanu u Tuzli mene i našeg zajedničkog prijatelja. Sjajan je domaćin i jako dobra kuharica. Ne sjećam se kako se zvalo jelo od mesa kojim nas je te večeri služila, ali znam da je bilo jako dobro, baš kao i kućna atmosfera u kojoj nas je dočekala. Veoma je vezana za majku, primijetila sam.
Osim sebi, u istom ulazu zgrade u tuzlanskom naselju Mramor, kupila je i stan svojim roditeljima. Zbrinula je i sestru i brata. Veća mi je ova njena gesta od svih abuma koje je prodala i svih statusa i popularnosti koje joj je muzika donijela. Veliki su mi ljudi koji paze svoje roditelje…
Ovih dana Selma i nije pretjerano sretna. Za godinom koja je na isteku, vjerovatno, neće mnogo žaliti. Nakon tri godine braka razvodi se od supruga Muje Musića. Zbog ljubavi s momkom, porijeklom iz Zvornika, koji je u ratu izbjegao u Austriju, odlučila je napustiti sve u Bosni i preseliti se u Beč. Bila je na vrhuncu karijere. Njihovo upoznavanje 2011. godine u Lukavcu, za vrijeme jednog Selminog nastupa bilo je bajkovito, svadba u decembru iste godine, u hotelu Tuzla, pred stotinjak najbližih zvanica, također. U julu naredne godine Selma je rodila i njihovo prvo dijete, sina Darisa. Činilo se da su se kockice privatnog života u životu pjevačice posložile dobro, kao što su joj se dobro posložile i kockice u poslu.
No, sreći je polovinom ove godine došao kraj. Za naš magazin prvi put govori opširno o razvodu, no, budući da su papiri za razvod predati na Sud u Beču, neke najintimnije detalje mora, kaže, zadržati za sebe. Predostrožnosti radi.
I prije nego što smo načele ovu temu, hvalim joj novi album koji nosi naziv po njoj, i kojeg su nedavno izdale dvije izadavačke kuće, City Records u Srbiji, i Hayat Production u Bosni. Najviše nade polaže, a čini se da je ta pjesma najbolje prošla kod publike u „Tijelo bez duše”. Spot, muzika, tekst, sve je to ona stara, dobra Selma Bajrami…
Prije nekoliko dana ste predali papire za razvod. Kad ćete imati sudsku parnicu?
- U januaru naredne godine.