Vijesti
Sport
Sretno u Kataru
Rukometaši BiH optimistični uoči SP-a: Na terenu ćemo sigurno ostaviti srce
04.01.2015. 14:00
Izvor: mojevijesti.ba
Rukometaši BiH optimistični uoči SP-a: Na terenu ćemo sigurno ostaviti srce
Rukometni reprezentativci BiH optimističnu su pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u rukometu koje će se održati u Kataru u od 15. januara do 2. februara 2015. Svima koji vjeruju u njih poručuju kako će srce ostaviti na terenu, piše Anadolu Agency (AA).
Kapiten rukometne reprezentacije BiH Muhamed Toromanović kazao je kako su svi igrači dugo vremena priželjkivali odlazak na svjetsko prvenstvo.
"Kada je riječ o nama, odosmo na svjetsko, svi smo to čekali i to je veliki uspjeh. Pokušat ćemo da u Kataru napravimo dobar rezultat. Mi ćemo sigurno ostaviti srce na terenu, jer to je svima nama želja dugogodišnja i izgarat ćemo od prve do zadnje minute. Mislim da ako bude malo sreće, moći ćemo se kvalificirati u drugi krug", kazao je Toromanović.
Selektor reprezentacije BiH u rukometu Dragan Marković kazao je kako u ekipi vlada euforična atmosfera.
"Odosmo mi na svjetsko, vjerovali ili ne, ali idemo. Zahvalio bih se prije svega Sportskom savezu grada Mostara na gostopimrstvu i pripremama u tom gradu gdje smo imali dobre uslove za pripreme. Večeras imamo zadnji trening u Sarajevu i sutra idemo za Katar", kazao je Marković dodajući kako bh. reprezentativci imaju šanse izboriti svoje mjesto u drugom krugu takmičenja.
Jedan od rukometača koji igra na poziciji srednjeg beka Ivan Karačić kazao je kako su svi igrači spremni za nastup na velikom takmičenju.
"Ulazak u Katar smo dugo čekali, fizički smo i mentalno spremni. Zasad, sve nam ide na ruku. Na nama je da damo sve od sebe na terenu. Ne bih govorio da li možemo proći grupu, ali znamo da ćemo dati naš maksimum. Ako uspijemo u tome, svi ćete biti ponosni na nas", kazao je.
Njegov saigrač, pivot Vladimir Vranješ također je dodao kako će se svi igrači "boriti na tereni te neće iznevjeriti sve one koji u njih polažu nade".
Rukometna reprezentacija BiH će se sutra u 12 sati i 20 minuta sa Sarajevskog aerodroma letom preko Istanbula zaputiti prema Kataru gdje će od 6. do 9. januara odigrati pripremni turnir na kojem će učestvovati reprezentacije Katara i Portugala.
Reprezentacija BiH je u grupi s Hrvatskom, Makedonijom, Austrijom, Tunisom i Iranom.