Vijesti
Sport
Rukometni spektakl
Preko 600 mladih igrača iz regije za vikend u Zenici
07.01.2015. 12:00
Izvor: mojevijesti.ba
Preko 600 mladih igrača iz regije za vikend u Zenici
Škola rukometa Čelik Junior iz Zenice i ove godine će, po peti put, organizovati jedan od najvećih rukometnih događaja u regionu, Rukometni spektakl na kojem će se okupiti preko 600 perspektivnih igrača iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.
Iz Škole rukometa Čelik Junior istakli su da su za ovogodišnji spektakl osigurali vrhunske uslove za sve rukometaše, koji će učestvovati na jedinstvenom događaju.
"Utakmice Rukometnog spektakla igraju se u periodu od 9. do 11. januara. Prvi dan takmičenja, u petak, igrat će se u dvorani na Bilmišću od 8 sati, pa do 20. U subotu se jedan dio ekipa seli u Gradsku Arenu, te se usporedo igra i na Bilmišću. Nedjelja je rezervisana za najvažnije susrete, a koji će odlučiti o pobjedniku ovogodišnjeg, petog po redu, Rukometnog spektakla i sve utakmice igrat će se u Areni. Pravdu na utakmicama će dijeliti EHF sudije, te arbitri viših rangova državnih takmičenja", saopštili su iz Čelik Juniora.
Na turniru će se takmičiti muške ekipe u četiri kategorije: seniori, kadeti, mlađi kadeti i pioniri. Za sve posjetioce Rukometnog spektakla u zeničkim dvorana ulaz će biti slobodan, piše Anadolu Agency.