Vijesti
Politika
Milorad Dodik
Nisu svi muslimani teroristi
12.01.2015. 12:00
Izvor: mojevijesti.ba
Nisu svi muslimani teroristi
Srbi, Bošnjaci i svi ostali građani RS treba da se zajedno založe za očuvanje mira i međusobnog poštovanja i uvažavanja, rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS, u svjetlu nedavnih terorističkih napada i ekstremističkih aktivnosti u Francuskoj i Njemačkoj.
Ukazavši na rastuće antimuslimansko raspoloženje u Evropi, Dodik je apelovao na političke lidere i građane u Evropi da učine sve da se strasti smire i život vrati u normalu.
"Bez obzira na to što većina pripadnika tih terorističkih militantnih grupa dolazi iz radikalnog islama, jasno poručujem da svi muslimani nisu teroristi i u tom pogledu treba smiriti strasti u smislu stvaranja bilo kakvih kolektivnih percepcija i osuda", zaključio je Dodik.
Dodik je osudio svaki oblik ekstremizma, terorizma i nasilja i poručio da je RS stabilna, te da agencije RS u saradnji sa ostalim agencijama iz BiH zajedno rade kako bi bila očuvana bezbjednost svih građana.
"Građanima RS poručujem da treba da imamo potpunu toleranciju prema različitim vjerskim grupama i da zajedno gradimo i očuvamo mir koji je neprikosnoven", rekao je Dodik.
Upozorio je da će se svako ko krši zakon suočiti sa posljedicama i da neće biti tolerisan bilo kakav oblik ugrožavanja javnog reda i mira i bezbjednosti građana.
"Svako u BiH treba učiniti sve da se spriječe bilo kakve mogućnosti sukoba i da se svi odreknu podrške bilo kakvim radikalnim i militantnim pokretima i pojedincima i da na taj način svi zajedno usmjerimo snage da se eliminiše bilo kakva opasnost izvođenja terorističkih napada", rekao je on.
Dodik je poručio da u RS nema vidljivih pokazatelja i aktivnosti koji bi ukazivali na to da bi bezbjednost i mir mogli biti ugroženi.
"I u tom pogledu sam kao predsjednik RS apsolutno spreman da učinim sve što je potrebno sa našim agencijama da se dodatno i preventivno djeluje, a da stanovništvo bude spokojno", rekao je Dodik.