Vijesti
Politika
Direktora KCUS-a izabrat će Upravni odbor
13.01.2015. 12:00
Izvor: Moje Vijesti
Direktora KCUS-a izabrat će Upravni odbor
Vezano za informaciju objavljenu u dnevnom listu “Avaz” u kojoj se navodi kako postoji saglasnost DF za imenovanje gospodina Rusmira Mesihovića za novog direktora Kliničkog centra Sarajevo, koristimo ovu priliku da obavijestimo javnost kako je riječ o najobičnijoj laži, saopćeno je iz DF-a, prenosi novinska agecnija Patria.

- Pretpostavljamo o kakvim se motivima radi, kao i ko sve i sa kojim ciljem učestvuje u kreiranju ove laži. Međutim, to već nije naš problem i ne želimo da učestvujemo u takvim vrstama igara i spletki. Takođe, jasno je da ne možemo govoriti u ime SDA, ali koliko poznajemo trenutnu političku situaciju, sigurni smo da, pogotovo SDA, nije dala takvu saglasnost - kažu iz DF-a.

Zbog obaveza prema javnosti želimo još napomenuti da DF nema, niti je imenovala, bilo kojeg člana upravnog odbora u čijoj je nadležnosti izbor i imenovanje direktora Kliničkog centra u Sarajevu.

- Kao što je jasno da DF nema niti jednog izabranog funkcionera u izvršnoj vlasti, na bilo kom nivou, u čijoj je nadležnosti davanje saglasnosti za ovo imenovanje. Bezbroj puta smo ponovili, a ponavljaćemo i dalje, da principi po kojima DF funkcioniše, možda jesu nepoznati, novi pa čak i potpuno strani u političkom zivotu BiH ali ih se držimo i držaćemo se i ubuduće. Oni su sadržani u tome da rukovodeća mjesta u javnim preduzećima i javnim ustanovama nisu političke funkcije, niti nas zanima da li je rukovodilac bilo preduzeća bilo javne ustanove, član neke stranke ili potpuno apolitična osoba. Kao što nije važno ni kakvo je njegovo misljenje o DF-u ili o bilo kome iz DF-a. Važno je da je izabran u skladu sa zakonom, da posjeduje neophodne kvalifikacije za taj posao te da posao radi kao dobar privrednik i potpuno zakonito - napominju iz. Ko će biti izabran za direktora Kliničkog centra Sarajevo, odlučiće upravni odbor tog centra u kojem, ponavljamo, DF nema niti jednog člana. Jedina naša očekivanja tiču se toga da to bude osoba sa neophodnim kvalifikacijama i da je ispoštovana zakonska procedura - dodali su iz DF-a.