Vijesti
Žuta štampa
Uspješno se oporavlja
Ruždija Metanović: Muzika me vratila u život
15.01.2015. 12:00
Izvor: avaz.ba
Ruždija Metanović: Muzika me vratila u život
Ruždija Metanović, poznati muzički producent, koji je početkom prošle godine podvrgnut izuzetno teškoj i kompliciranoj operaciji jednjaka i želuca, nakon hemoterapija, uspješno se oporavlja.
Pomoć i podrška
- Prvi nalazi nakon teških terapija su dobri. U naredna dva mjeseca imam poseban režim ishrane, a potom ću ponovo vaditi sve nalaze. Hvala Bogu, sada se mnogo bolje osjećam. Zahvalan sam rodbini i prijateljima na velikoj pomoći i podršci, a moram posebno zahvaliti i doktoricama s Klinike za onkologiju KCUS-a Maji Banjin i Berisi Hasanbegović - kaže Metanović.
Ističe da je započeo saradnju s jednim poznatim kantautorom i da zajedno pripremaju zanimljiv projekt.
- Ime neka još malo ostane tajna. Već snimamo nove pjesme, a nakon što album bude gotov, krenut ćemo s nastupima. Cilj nam je da nakon promocije održimo nastupe po svim manjim gradovima širom BiH. Muzika me je vratila u život. Uz nju sam se mnogo lakše oporavio - nastavlja Ruždija.
Neke ideje
Jedan od kreatora sarajevske muzičke scene jedno vrijeme je bio i menadžer "Mostar Sevdah Reuniona".
- MSR je sada jedna specifična varijanti. Ilijaz Delić Izo je umro, Neđo Kovačević je teško bolestan i bez njih dvojice je teško zamisliti ovu grupu. Oni su bili zaštitni znak MSR-a, to je kao "Indexi" bez Davorina Popovića. "Mostar Sevdah Reunion" sada nema pjevača, a kada se doda da nijedan od trenutnih članova nije iz Mostara, onda je situacija još gora. Sejo Avdić ekipu drži na okupu, imaju nekih ideja i nadam se da će uskoro krenuti u realizaciju - kaže Metanović.
1953. godine rođen u Nikšiću
1960. s roditeljima se preselio u Sarajevo
1981. imenovan je za urednika muzičkih programa u Domu mladih