Vijesti
Žuta štampa
Elvir Laković Laka, harizmatični i originalni muzičar
Izolacija je moj izbor
19.01.2015. 12:00
Izvor: avaz.ba
Izolacija je moj izbor
Nakon što je Elvir Laković Laka nedavno objavio pjesmu i spot "Poželjenje", kako nam je otkrio, već radi na novoj numeri. Mada ovaj harizmatični kantautor konstantno stvara, ne dešava se tako često da svoje ideje pretoči u djela te da ih predstavi javnosti.
- Javila mi se ideja i odmah sam krenuo da je razrađujem - kaže nam Laka.
Visoki standardi
Moguće da su Laku ponijele i sjajne reakcije na "Poželjenje" i mada internetski forumi obiluju "objektivnim kritičarima", ni lupom se nije mogao naći negativan komentar na njegov novi uradak.
- I ja sam iznenađen količinom pozitivnih komentara. Ali, u svakom slučaju, veoma me raduju - iskren je Laka.
Kada će nova numera ugledati svjetlo dana, u Lakinom slučaju teško je predvidjeti. Ima visoke standarde i najooštriji je kritičar samog sebe.
- Vagati riječi je najteže. Proces rada odvija se svaki dan. Tek da se ja dobro osjećam s pjesmom, to je to, jer s poslom urađenim "nako" ja se ne zadovoljavam - pojašnjava ovaj autor.
Novu godinu Laka, njegova sestra Mirela te prateći bend dočekali su svirajući na gradskom dočeku u Sarajevu. Kada će ponovo stati na binu, Laka iskreno kaže da ne zna.
- Od obećanja nema ništa. Dok se neko ne javi s konkretnom ponudom, ne bih želio govoriti o mogućim predstojećim koncertima - kaže Laka.
Četiri zida
Januar je, kada je u pitanju muzička scena, po pravilu "mrtav" mjesec i Laka ga uglavnom provodi među svoja četiri zida. I inače, on je poznat po tome da u svome stanu ne želi imati internet niti kompjuter, dok televiziju gleda veoma rijetko. Na taj način pokušava sačuvati svoj duševni mir. Uz stvaranje pjesama, uživa u čitanju, kuhanju, meditaciji...
- Ja sam u dobrovoljnoj izolaciji, bez TV-a, interneta... Nova godina je počela s negativnošću, jadan ovaj narod - zaključuje Laka.
"Poželjenje" na MTV-ju
"Poželjenje" je odmah po objavljivanju svoje mjesto našlo na top- listi regionalnog MTV-ja. Doduše, Laka priznaje da ne prati baš muzičke ljestvice, ali raduje ga kada se desi dobar plasman na listi.