Vijesti
Žuta štampa
Ovo niste očekivali
Iznenadit ćete se kada vidite koje obrazovanje imaju zvijezde regionalne estrade
31.01.2015. 14:00
Izvor: avaz.ba
Iznenadit ćete se kada vidite koje obrazovanje imaju zvijezde regionalne estrade
Vječito pitanje koje prati estradne ličnosti, bez obzira na to koliko su popularne, glasi: Šta imate od škole? A odgovor je… Pa, šarenolik, kao i sve ostalo u našem društvu, piše Svet.
Primjera radi, vjerovatno akademski najobrazovanija je Neda Ukraden, koja ima čak dvije diplome, i to Pravnog i Filološkog fakulteta. Nedu u stopu prate kolege Zorica Brunclik, sa diplomom Pravnog fakulteta u Nišu, kao i Zdravko Čolić koji je završio ekonomiju u Sarajevu.
Na estradi ima i onih koji “mašu” potpuno neočekivanim diplomama, poput Milana Kalinića i Adila Maksutovića. Naime, popularni voditelj je pilot, sa završenom Pilotskom akademijom u Vršcu, dok je Adil diplomirani kriminolog.
Profesiju saobraćajnog inženjera Miloš Bojanić je zamijenio muzikom, a da je pjevanje daleko unosnije zanimanje uvjerila se i Darija Stanojević, koja je diplomirala arapski jezik na Filološkom fakultetu. Nikolija Jovanović, kćerka Vesne Zmijanac, završila je studije Međunarodnog biznisa u Atini.
Muzički su, svakako, najobrazovaniji Željko Joksimović, Bilja Krstić, Kornelije Kovač i Zorana Pavić, jer su završili Muzičku akademiju.
S druge strane, spisak “srednjoškolaca” je, naravno, nešto duži. Dara Bubamara završila je Srednju saobraćajnu, Ceca Ražnatović Poljoprivrednu školu u Žitorađi, a Dragana Mirković, Mira Škorić i Suzana Jovanović – trgovačku školu. Za “muška” zanimanja i “majstorske” škole odlučili su se Džej Ramadanovski i Sinan Sakić, pošto je prvi autolakirer, a drugi – elektrovarilac.
Nasuprot njima, Era Ojdanić je sam priznao da “nije majstor da napravi bure, al je majstor da osvaja cure”. Budući da se za to njegovo majstorstvo ne dobija nikakva diploma, Era je ostao na osnovnoj školi. Isto obrazovanje, to jest osam razreda osnovne škole, imaju i Severina, Zlata Petrović, Ljuba Aličić, Hasan Dudić i Vesna Zmijanac, koja pored toga može da se pohvali i završenim daktilografskim kursem.