Vijesti
Žuta štampa
Nova sezona regionalnog šoua u pet zemalja
Predaudicije za "X Factor" krenule iz Skoplja
04.02.2015. 12:00
Izvor: avaz.ba
Predaudicije za "X Factor" krenule iz Skoplja
Proces prijavljivanja za drugu sezonu regionalnog šou programa „X Factor Adria" završen je 27. januara, a nova sezona predaudicija započela je jučer u Skoplju, gdje će se potraga za talentima nastaviti i danas.
Veliki utjecaj
Nakon Skoplja predaudicije se nastavljaju sutra u Podgorici, prekosutra u Splitu, a potom 7. i 8. februara u Zagrebu. Zatim slijedi Banja Luka 9. februara, Sarajevo 10. februara, Novi Sad 12. februara i Beograd 13., 14. i 15. februara. Tokom tih dana stručna komisija saslušat će sve prijavljene kandidate i donijeti odluku o tome ko od njih prolazi dalje i dobiva priliku da svoje pjevačke sposobnosti i faktor X pokaže pred regionalno utjecajnim članovima žirija na audicijama koje slijede u februaru.
Pravo učešća imaju stariji od 14 godina. Šou će na proljeće biti emitiran u pet zemalja Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji, Crnoj Gori i u Bosni i Hercegovini na Federalnoj televiziji.
- Najpoznatiji šou na svijetu "X Factor" nije samo pjevačko takmičenje. Ne tražimo samo odlične pjevače, već osobe koje posjeduju prepoznatljiv karakter, ono nešto posebno, takozvani X faktor. Veoma smo ponosni što je, prema dosadašnjim obrađenim podacima, broj i kvalitet prijavljenih prevazišao sva naša očekivanja - kaže Milena Popović, portparol produkcije.
Snimanje albuma
Organizatori naglašavaju da čak i ako niste stigli da se prijavite putem SMS-a ili online prijave, to možete učiniti direktno na lokacijama predaudicija. Prednost izlaska pred stručnu komisiju imaju oni koji su prethodno izvršili prijavu.
„X Factor" je planetarno poznat televizijski format koji je 2004. godine kreirao čuveni TV producent i lovac na talente Sajmon Kauel (Simon Cowell). Nagrade su snimanje albuma, odnosno ugovor s izdavačkom kućom i, naravno, zagarantirani nastupi, javna pojavljivanja i publicitet koji neminovno ide uz to. O koliko utjecajnom televizijskom programu je riječ, najbolje govore imena koja su prošla kroz žiri ovog formata, a među kojima su Nikol Šercinger (Nicole Scherzinger), Britni Spirs (Britney Spears), Demi Lovato, Mel B...
Savjeti učesnicima: Budite originalni
Sudeći prema zanimanju, broju i kvalitetu pristiglih prijava, druga sezona ovog regionalnog takmičenja bit će najuzbudljivija TV avantura do sada i neće biti lako odabrati najbolje.
- Međutim, kako biste ostavili dobar utisak na stručnu komisiju, nudimo vam nekoliko savjeta: ne imitirajte poznate pjevače, izaberite omiljenu pjesmu (ne mora biti zahtjevna), budite originalni, dobro raspoloženi, pobijedite tremu i vjerujte u uspjeh - poručuju iz produkcije.