Vijesti
Politika
BiH se nalazi u ključnom momentu, ova godina mora biti prekretnica
06.02.2015. 12:00
Izvor: Moje Vijesti
BiH se nalazi u ključnom momentu, ova godina mora biti prekretnica
Ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država Maureen Cormack na prijemu dobrodošlice kazala je zvanicama da je stekla krasne prve utiske o BiH i zahvalna je svima na ljubaznom gostoprimstvu i lijepim željama, saopćeno je iz Ambasade SAD, prenosi bh. novinska agencija Patria.

- Novoizabrani lideri shvataju da se zemlja nalazi u ključnom momentu, Evropska unija joj je pružila jedinstvenu šansu koju mora iskoristiti. U zemlji u kojoj je ekonomija prečesto donosila korist samo političarima, vrijeme je da političari kreiraju zdravu poslovnu klimu. Zdravu poslovnu klimu koja će osigurati radna mjesta za narednu generaciju. Želimo identificirati oblasti u kojima američke politike i program mogu doprinijeti napretku na putu jačanja vladavine prava – kazala je Cormack.

Ambasadorica Cormack kazala je i da joj čast što ima priliku raditi sa svima vama.

- Da dvadesetu godinu nakon uspostave mira u BiH pretvorimo u prekretnicu - od preživljavanja ka napretku, od tolerancije ka iskrenom prihvaćanju, od mira ka stvarnom prosperitetu. Hvala vam što ste večeras sa nama - kazala je Cormack.
Prijemu su prisustvovali članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, Mladen Ivanić, predsjednik HDZ 1990 Martin Raguž, Mladen Bosić predsjednik SDS-a, kao i drugi gosti iz javnog i političkog života BiH.