Vijesti
Žuta štampa
Pjevačica grupe "Colonia", o drugom braku i karijeri
Indira Levak: Nikad nisam gubila vjeru u ljubav
09.02.2015. 12:00
Izvor: avaz.ba
Indira Levak: Nikad nisam gubila vjeru u ljubav
Pozitivna, energična, dosljedna sebi... osobine su Indire Levak, 41-godišnje pjevačice hrvatske grupe "Colonia", koja je prepoznatljiva po svom širokom osmijehu.
Iako je teško podnijela razvod od dvije godine mlađeg supruga Narcisa Mujkića, s kojim je devet godina bila u braku, Indira je pokazala da kraj jedne ljubavi znači početak druge i da sve što se dešava, ima svoj razlog.
Nema straha
Ljubav svog života pjevačica je pronašla u Miroslavu Levaku, višestrukom prvaku u bodibildingu, za kojeg se udala u junu prošle godine. Upravo je sport bio zaslužan za njihovo upoznavanje, jer je Miroslav bio i Indirin lični trener.
- Dugo sam čekala na osobu poput mog supruga Mireka, nikada nisam gubila vjeru u ljubav, što se, u konačnici, isplatilo. Osim ljubavi, poštovanja i uzajamne podrške, veže nas i zajednički posao, koji smo nedavno pokrenuli, a to je proizvodnja kovanog namještaja i namještaja za interijere - govori Indira.
Na pitanje postji li recept za uvijek pozitivnu energiju koju ima u sebi, Levak ističe da se s tim čovjek, jednostavno, mora roditi.
- Moja energija je od mog najranijeg djetinjstva uvijek dolazila do izražaja. Nikada nisam ni pokušala kontrolirati količinu pozitivne energije koju dajem ljudima oko sebe, a posebno fanovima i dragoj publici. Drago mi je da i vi prepoznajete moju energiju kao nešto svijetlo i pozitivno u ovom tmurnom vremenu u kojem živimo. Dok je vaše "Colonije", nema straha, idemo samo naprijed i samo pozitivno - poručila je pjevačica.
Nakon punih 18 godina, Tomislav Jelić Kameni napustio je u oktobru prošle godine grupu "Colonia" i okrenuo se novim poslovnim i životnim izazovima. Članovi benda potvrdili su tada da je do razlaza između "Colonije" i Jelića došlo "sporazumnim dogovorom zbog razilaženja u mišljenjima".
No, prema Indirinim riječima, "Colonia" i dalje radi punom parom i nikad im nije dosadno.
- Iznad naših očekivanja, otvoreno priznajem da bend funkcionira bolje nego ikad te se ne primjećuje da našeg bivšeg člana Tomislava Jelića nema više s nama. Nakon dva uspješna singla "Fenix" i "Crveni ruž", radimo na novoj pjesmi i očekujemo završetak 12. albuma negdje na proljeće. Dosta radimo, sviramo, a uskoro očekujemo i neki poziv iz predrage nam Bosne i Hercegovine, da vas sve skupa raspjeva i raspleše vaša "Colonia" - govori Indira.
Osim što je aktivno posvećena angažmanima u bendu, Levak je i mentorica u popularnom hrvatskom muzičkom šouu "The Voice - Najljepši glas Hrvatske".
- Poziv koji sam dobila od vodstva HRT-a, za mene je veliko priznanje, a i velika čast učestvovati u jednom takvom šouu kao mentorica. Osim toga, sigurno je veliki izazov biti mentorica rame uz rame s eminentnim imenima hrvatske muzičke scene, a i veliki izazov u nadmetanju - otvoreno priznaje Levak.
Osim Indire, žiri "The Voicea" čine i Tony Cetinski, Žak Houdek (Jacques) i Ivan Dečak, frontman grupe "Vatra". Kao jedina žena među njima, Indira ističe:
Brojno nadmoćni
- Mislim da ni mojim kolegama ne bi bilo lako u obrnutoj situaciji i sigurno ne bi plivali ovako dobro kao ja. Žene se uvijek doživljavaju kao krhke, slabe i da ne kažem manje vrijedne od muškaraca. Odlučila sam tome stati ukraj i dokazati da ja, kao jedina žena, mogu uspješno parirati svojim kolegama, iako su brojno nadmoćni. Zapravo, to me čak počelo i zabavljati, jer vidim da sve teže izlaze nakraj sa mnom - kroz osmijeh je kazala pjevačica "Colonije".
Na koncu, kandidate "The Voicea" koji budu u njenom timu, Indira će pokušati naučiti da budu vrckasti i simpatični kao Ivan Dečak, da pjevaju poput Tonyja Cetinskog i da poznaju muzičku scenu kao Žak Houdek.
- Te da imaju moju količinu energije, koju će, poput mene, znati prenijeti publici kroz svoje pjesme - kazala je Levak.
Osjetiti glas
Osobine koje kandidati moraju imati da bi ih Indira poželjela u svom timu su:
- Prvenstveno moram osjetiti taj glas tako da probudi u meni emociju, a to nije lako, jer ipak imam dosta iskustva i znam prepoznati moćan karakter, koji određenu pjesmu može otpjevati u cijelosti, od prve do posljednje sekunde, bez ijedne pogrešno otpjevane note, a da opet svojim karakterom i bojom glasa ispoštuje pjesmu koju izvodi - kazala je Levak.