Vijesti
Politika
Denis Zvizdić
Moramo ući u korjenite promjene, a promjene će biti teške
12.02.2015. 12:00
Izvor: mojevesti.ba
Moramo ući u korjenite promjene, a promjene će biti teške
"Vijeće ministara mora tražiti promjene. Stanje BiH zahtijeva hitne i korjenite promjene. Ja tražim da se sa polja političkih opstrukcija pređe na polje struke, a odatle u realizaciju projekata. Nova parlamentarna većina iskazuje kvalitetniji odnos prema aktuelnom stanju u BiH i želju da se pokrenu stvari sa ove tačke”, izjavio je novoimenovani predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.
Gostujući u emisiji Pressing TV N1 Zvizdić je kazao da ekonomska situacija u BiH nije dobra i da bi građani BiH trebali živjeti bolje na osnovu resursa koje BiH ima.
"Moramo ući u korjenite promjene. Promjene će biti teške, bolne sa velikim odricanjem. Mi to možemo i znamo, ako bude postojao ambijent unutrašnjeg djelovanja možemo napraviti nešto pozitivno", kazao je Zvizdić.
Zvizdić je između ostalog kazao kako u potpunosti podržava odluku o ukidanju "bijelog hljeba".
"U potpunosti sam za ukidanje svih povlastica koje predstavljaju luksuz i raskoš", rekao je Zvizdić.
Novoimenovani predsjedatelj Vijeća ministara BiH je najavio i odlučnu borbu protiv onih koji imaju nelegalnu stečenu imovinu i diplomu.
"Trebamo jačati naše institucije u borbi protiv kriminala i terorizma. BiH je na dnu liste po broju zaposlenosti mladih ljudi. Želimo da mladi ljudi registruju djelatnost za jednu marku i za jedan dan. Moramo povećati nivo pravičnosti pri zapošljavanju, a prednost trebaju imati članovi porodica u kojima niko ne radi", poručio je Zvizdić i naglasio da će kriterij za zapošljavanje biti sposobni, a ne podobni.