Vijesti
Žuta štampa
Za Dan zaljubljenih
Merlin rasprodao ljubljanske "Stožice"!
13.02.2015. 12:00
Izvor: avaz.ba
Merlin rasprodao ljubljanske "Stožice"!
Dino Merlin održat će na Dan zaljubljenih, u subotu, 14. februara, veliki koncert u ljubljanskoj Areni Stožice. Već sada je jasno da će Arena biti do kraja ispunjena fanovima najveće regionalne zvijezde budući da se u prodaji nalaze još samo ulaznice za tribine i VIP sjedišta.
Merlin se odavno pokazao kao miljenik ljubljanske publike sudeći prema koncertnim spektaklima koje je dosad održao u Križankama kao i na punom stadionu Ilirija. O njemu u slovenskim medijima piše i ovo:
"Bosanskohercegovački majstor lirike predstavit će svoje hitove kojima je već osvajao slovensku prijestolnicu: uz to, premijerno će izvesti pjesme s novog albuma Hotel Nacional, kojim je osvojio visoko 8. mjesto na Billboardovoj World Albums ljestvici, što dokazuje da je umjetnik svjetskog formata."
S albuma "Hotel Nacional", koji je objavljen u junu prošle godine, objavljeni su singlovi "Ruža", "Školjka", "Sunce" i "Sve do medalje". Te su Merlinove pjesme zavladale društvenim mrežama, a njegovi spotovi bilježe milionske preglede - "Ruža" je pregledana 4 miliona puta, a "Školjka" je blizu 7,5 miliona!