Vijesti
Politika
Predstavljen program SDP-a za 2015. godinu
14.02.2015. 13:00
Izvor: Moje Vijesti
Predstavljen program SDP-a za 2015. godinu
Sastanak kantonalnih i općinskih odbora Socijaldemokratske partije (SDP) BiH iz Kantona Sarajevo održan je sinoć u Sarajevu, a prisutnim članovima predstavljen je Program rada SDP-a BiH za 2015. godinu.

Kao i noć ranije u Mostaru, prisutnima su se obratili predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić, te generalni sekretar Irfan Čengić, dok je ovaj put ulogu domaćina imao predsjednik sarajevske Kantonalne organizacije SDP-a BiH Fikret Musić, saopćeno je iz Centra za informisanje SDP-a BiH.

''Svrha radnih posjeta rukovodstva SDP-a BiH jeste predstavljanje programa rada naše partije za ovu godinu. Program će doprinijeti novim principima djelovanja partije, koji su planirani u budućnosti. Ovakve posjete i diskusije će nam pomoći u stvaranju jednog novog SDP-a'' - kazao je Musić.

Prilikom predstavljanja Programa rada, Irfan Čengić je istaknuo da SDP čine svi bh. gradovi te da će, upravo radi toga, Program biti prezentiran u većini kantonalnih i regionalnih organizacija SDP-a BiH.

''U sljedećem periodu nam je prioritet reorganizacija partije i njenih interesnih oblika, u kojima će svi članovi imati obaveze, ali će imati i svoja prava. Reorganizacija će biti temeljena na boljem lokalnom djelovanju, što će biti svojevrsna priprema partije za lokalne izbore 2016. godine'' - dodao je Čengić.

Nermin Nikšić je u izlaganju naveo da je ovo tek početak obilazaka kantonalnih i regionalnih organizacija te da je sada u fokusu promocija Programa rada, dok će u budućim posjetama fokus biti na promociji sistema "Jedan čovjek-jedan glas".

''Kao što smo i obećali na Trećem vanrednom kongresu, posjetama želimo članstvo upoznati o stvaranju jednog novog i jačeg SDP-a. U tom novom SDP-u želimo radnike i ratnike, a ne pozere i glumce. Za ove prve će uvijek biti mjesta, a oni koji ne žele raditi na stvaranju novog SDP-a nemaju šta ni tražiti u njemu.

Ipak, borit ću se do kraja za svakog člana SDP-a, jer svaki član to zaslužuje. Da bi u tome uspio, članovi između sebe moraju imati više povjerenja i moraju vjerovati ljudima u SDP-u, a ne onome što čuju u okolnim kafanama'' - kazao je Nikšić, koji je do kraja sastanka odgovarao na veliki broj pitanja članova i posjetilaca.