Vijesti
Žuta štampa
Hrvatska pjevačica za "Dnevni avaz"
Lana Jurčević: Imam dobre gene na mamu Bosanku
16.02.2015. 12:00
Izvor: avaz.ba
Lana Jurčević: Imam dobre gene na mamu Bosanku
Popularna hrvatska pjevačica Lana Jurčević pojavila se na muzičkoj sceni kada je imala sedam godina. Danas, kada ima 31, osim veselim notama i provokativnim spotovima, pažnju publike plijeni i atraktivnim izgledom. Jurčević se nedavno vratila iz Katara, u kojem je održano Svjetsko prvenstvo u rukometu, a gdje je ona pratila reprezentaciju Hrvatske. Zajedno sa dvadesetak umjetnika, pjevala je vokale za himnu.
- Pjevati na otvorenju Svjetskog prvenstva bila je velika i lijepa stvar i sretna sam što sam mogla biti dio toga. Vrijeme sam provodila radno, ali smo bili dobro organizirani tako da nisam imala osjećaj pritiska ili umora - kazala je Jurčević.
Lijepa stvar
Iako je nedavno objavila singl pod nazivom “Hollywood” te predstavila spot za ovu numeru, pjevačica radi punom parom te za svoju publiku do početka ljeta priprema dosta noviteta.
- Trenutno smo u kreativnoj fazi i sigurna sam da će prije ljeta izaći dva singla. Trudim se izaći i iz nekih svojih okvira, ići po nešto novo, neku novu vibru, osjećaj... Rad s drugim autorima i producentima uvijek donosi nešto svježe - otkriva Lana.
Noviteti koje pjevačica priprema, odnose se i na jednu baladu, za koju kaže da će biti zanimljiva i da će obradovati sve njene fanove.
Lanina karijera krenula je uzlaznom putanjom kada je na 10. hrvatskom radijskom festivalu s numerom “Prava ljubav”, koju je otpjevala s Lukom Nižetićem, osvojila prvo mjesto. Danas, kako kaže, čini se da festivala ima sve manje.
- Kada iza sebe imaš dobru i vjernu publiku, festivali i nisu toliko važni. Priznajem, nedostaju mi trenuci gdje se svi iz muzičkog svijeta okupimo. Ima to svoje draži i šarm - govori pjevačica.
Ima dogovorene nastupe širom Hrvatske, a govori da bi se vrlo rado odazvala pozivu za gostovanje i nastupe u našoj zemlji te da bi rado pjevala s bh. publikom.
- Na pozornici sam kao riba u vodi. Ne postoji ništa što me toliko veseli kao scena - kaže pjevačica.
Lijepu pjevačicu mediji su nazvali “kraljicom društvenih mreža”. Na Instagramu i Facebooku često objavljuje fotografije, ima nekoliko hiljada pratilaca i fanova koji s oduševljenjem prate svaku njenu objavu. Kaže da joj je Instagram, ipak, omiljena društvena mreža.
Osobniji način
- Cijela komunikacija ide kroz slike, a znate kako kažu: “Slika govori hiljadu riječi.” Pa previše, općenito, vremena provodim na telefonu tako da gledam na to kao na spajanje ugodnog s korisnim. Približite se publici na jedan drugačiji, osobniji način - govori Jurčević.
Kaže da su koncerti, putovanja, akcija i tempo kojim radi i živi, zaslužni za njen privlačan izgled i savršenu liniju. No, tajna njenog dobrog izgleda nije samo to.
- Ponovo dogovaram program vježbanja s trenerom. A, hvala Bogu, imam dobre gene na moju baku i mamu Bosanku - ističe Jurčević.
Kada je riječ o ljubavi, o kojoj je Lana često pjevala u svojim numerama, bila je sedam godina u vezi s Ivanom Todorićem, povezivali su je i s kolegom Lukom Nižetićem, što je ona demantirala. Danas, o ljubavnom životu ne govori mnogo.
- Takav je da sam sretna i da moja sreća ne ovisi ni o kome drugome nego o meni... Lijepo je to, moram priznati - govori pjevačica.
Padanje na pozornici
Anegdote su neminovnost ljudi koji se bave javnim poslom. Lana Jurčević kaže da je "bilo svega".
- Pucanje guma na putu do koncerta, pregledanje kombija na granici, padanje na pozornici… to su, jednostavno, momenti koji se pamte - govori Lana.
Odrasla s kamerom
Upitali smo Lanu da li bi se voljela pojaviti na nekom filmskom projektu.
- Volim izazove, vjerujem da bih se dobro snašla. S kamerama sam skoro odrasla - kaže pjevačica.