Vijesti
Sport
Razija Mujanović
Mahmutović mi je tražio 100.000 KM i sada me tuži za riječi koje je sam izgovorio
09.03.2015. 12:00
Izvor: mojevesti.ba
Mahmutović mi je tražio 100.000 KM i sada me tuži za riječi koje je sam izgovorio
Generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Harun Mahmutović podnio je tužbu protiv proslavljene bh. košarkašice Razije Mujanović zbog navodne klevete, piše novinska agencija Patria.
- Očigledno je da Mahmutoviću treba medijska pažnja da bi pravio sebi ime i stekao slavu. Ja sam stekla slavu, ja sam ime i meni zaista ne treba da se prepucavam sa bilo kim preko medija.
Bolje bi mu bilo da se pozabavi brojnim problemima koji postoje u Savezu, nego što slavu želi steći na ovaj način.
On mene sada tuži za razgovor koji smo on i ja imali u četiri oka, i kada mi je tom prilikom rekao da donesem 100.000 KM i da će mi on dati da vodim reprezentaciju. Mahmutović me tuži zbog riječi koje je sam izrekao. Zaista ne znam zašto me mrzi, ali eto vidjet ćemo se na sudu, kaže Mujanović za Patriu.
Legenda ženske košarke bivše Jugoslavije, i najbolja košarkašica koju je BiH ikada imala dodala je kratko da samo može zamisliti šta bi se dogodilo da kojim slučajem radi u Košarkaškom savezu BiH, te kakve bi joj tada spletke radili.
Danas, Razija Mujanović koja bi mogla u sportu pružiti mnogo mladim generacijama bez bilo kakvog je angažmana. Očigledno je da se, ne samo u Košarkaškom savezu BiH, već generalno u sportu u našoj zemlji ne cijeni bogato iskustvo i talenat, već su kriteriji sve drugo, osim oni koji imaju veze sa iskrenim namjerama da se sport napokon izvede na zelenu granu.